Barca vant stort tross startvansker

Neymar viste seg nok engang frem for Barcelona. Foto: EPA / NTB scanpix.

Barcelona fortsatte sin perfekte rekke i La Liga da Real Valladolid ble slått på hjemmebane lørdag. Storlaget snudde kampen og vant komfortabelt 4-1.

Uten skadde Lionel Messi viste Barca at det bor flere målscorere i laget. Alexis Sánchez bidro med to scoringer, mens også Xavi Hernández og den brasilianske yndlingen Neymar tegnet seg på mållisten.

Det var riktig nok gjestene Valladolid som scoret først. Etter en corner i det 10. minuttet headet Javi Guerra inn serven fra Patrick Ebert.

Det tok ikke lang tid før hjemmelaget svarte. Fire minutter senere scoret Sánchez med et flott langskudd, og 1-1 sto seg til pause.

Seks minutter etter hvilen var Xavi på farten. Han ga vertene ledelsen etter flott forarbeid av Neymar og Cristian Tello.

Sánchez doblet ledelsen på pasning fra Neymar i det 64. minuttet, mens rollene var byttet da brasilianeren satte inn 4-1 seks minutter senere.

Seieren var Barcelonas åttende strake og sørget for at laget fortsatt topper spanske La Liga. Tre poeng bak ligger Atlético Madrid, som tar imot Celta søndag.

Sen snuoperasjon

Tredjeplasserte Real Madrid var ille ute i sin lørdagskamp, men overtidsscoringer av Álvaro Morata og Cristiano Ronaldo berget 3-2 over Levante.

Mange trodde Nabil El Zhar hadde sikret en overraskende Levante-seier da han scoret 2-1-målet etter 85 minutter. Men Real Madrid-stjernene ville det annerledes.

I det kampen gikk inn i tilleggstiden, satte Morata inn utligningen for gjestene. Kort tid etter, med kampens siste spark på ballen, ordnet Ronaldo seieren med et skudd som gikk via stolpen og inn.

Real måtte igjen klare seg uten den lårskadde stjernevingen Gareth Bale. Trener Carlo Ancelotti valgte likevel å gjøre fem endringer fra laget som slo FC København 4-0 i mesterligaen onsdag.

Det så ut til å prege laget, som fikk en treg start. Først etter en halvtime måtte Levante-keeper Keylor Navas gjøre en redning, da han vippet bort et frispark fra Ronaldo.

Hjemmelaget tok ledelsen ved Baba Diawara i det 57. minuttet. Sergio Ramos stanget inn 1-1 fra en corner fire minutter senere.

Real Madrid har sanket 19 poeng på sine åtte kamper.