47 drept i voldshandlinger i Irak

Angrep og voldshandlinger flere steder i Irak tok livet av 47 mennesker lørdag, blant dem var sjiamuslimske pilegrimer og to fjernsynsjournalister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pilegrimene ble drept av en bombe i området Adhamiyah nord for Bagdad. Den ble utløst da pilegrimene gikk mot et hellig sted for sjiamuslimer. En bombe gikk også av på en kafé i byen Balad nord for Bagdad, og drepte minst 12 personer.

Ukjente gjerningsmenn skjøt ned og drepte to irakiske fjernsynsreportere som arbeidet med å filme i Mosul, som er den nest største byen i Irak.

De to reporterne jobbet for kanalen al-Sharqiya News, som er kritiske mot landets regjering, og som har mesteparten av sine seere blant landets sunni-minoritet.

I tillegg eksploderte bomber og tok liv flere andre steder i landet.

Volden øker i Irak og ligner voldsdynamikken fra tidligere år, der titusenvis av mennesker ble drept i sekterisk og annen vold. Så langt i år er mer en 4.800 mennesker drept i voldelige handlinger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus