Godset-jubel etter Kongshavns marerittkveld

Gudmund Kongshavn gjorde lite rett mot Strømsgodset på Marienlyst Stadion lørdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Strømsgodset fikk hjelp av en slepphendt Gudmund Kongshavn i gullkampen da Vålerenga ble beseiret 2-1 lørdag.

Det ble nok en nedtur for Kjetil Rekdal og Vålerenga, som gikk på sitt tredje strake nederlag og nærmer seg nedrykk. I Drammen bør det sendes en takk til hovedstadsklubbens målvakt, som nærmest forærte drammenserne alle poengene.

– Skuddet til Stefan (Johansen) gikk rett på meg, og jeg skal være så god at jeg tar den. Kjetil (Rekdal) hadde en fin plan i dag. Det er synd at vi ikke lyktes. Det var min feil at vi tapte, sa en skuffet Kongshavn etter kampen.

En time var spilt da Godsets landslagsspiller Stefan Johansen (22) fant åpningen i Vålerenga-muren takket være Kongshavn. Etter en times stanging mot Vålerenga-forsvaret smalt playmakeren til fra 30 meter. På det som skulle vært en enkel redning glapp en uheldig Kongshavn ballen mellom beina.

Se høydepunktene fra kampen her:

Viktig seier

I fire minutter ble det stille på Marienlyst etter at Vålerenga-innbytter Bojan Zajic plutselig var alene foran mål og banket ballen opp i nettaket.

Men Strømsgodset fortsatte å trykke på, og nok en gang var Oslo-laget uheldig. Bare to minutter før full tid slo Kongshavn ballen rett i eget nett etter hjørnesparket fra Øyvind Storflor. Selvmålet kan vise seg å bli svært verdifullt i gullkampen mot Rosenborg.

– Det var synd for Kongshavn, men han hadde også noen bra redninger. Det var sterkt av oss å komme tilbake og score etter at Vålerenga hadde utlignet, mente Godset-trener Ronny Deila.

– Det er vanskelig å si om det blir gull. Rosenborg må ha et feilskjær, sa Stefan Johansen.

Rosenborg er ett poeng bak Godset før søndagens hjemmekamp mot Hønefoss.

Skapte ingenting

Hvis Kjetil Rekdal hadde som mål å holde nullen lyktes han i en time.

Med 8-9 spillere konstant i forsvar på egen 16 meter ble det vanskelig for drammenserne å finne åpninger.

Fremover hadde ikke Vålerenga en eneste avslutning på mål. Vertene hadde stort sett ballen hele tiden, og de få gangene gjestene fikk muligheten til å gå i angrep ble spissen Morten Berre svært ensom.

– Jeg er veldig fornøyd med innsatsen til spillerne. Det var surt å miste poeng på slutten. Mange av spillerne er lei seg nå. Vi har rotet bort for mange poeng, sa Rekdal.

Godsets Flamur Kastrati, Ola Kamara, Adama Diomande og Stefan Johansen hadde sine sjanser, men var ikke presise nok i avslutningene.