Skjølsvik på godt og vondt

Målscorer for Viking Patrik Ingelsten prøver å styre ballen mot mål. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix

Viking nekter å tape på hjemmebane og klarte 1-1 hjemme mot Sandnes Ulf i en kamp der Sandnes Ulfs Aksel Berget Skjølsvik var sentral i det meste.

Etter nesten 70 kjedelige minutter skjedde plutselig alt på en gang på Viking stadion:

* Skjølsvik gjorde iskaldt 1-0 etter en tabbe av Vikings landslagskeeper Rune A. Jarstein. Da var det spilt 69 minutter.

* Skjølsvik felte innbytter Trond Olsen, og det gjorde at Patrik Ingelsten kunne utligne på straffespark etter 78 minutters spill.

* Etter 90 minutter ble Skjølsvik felt av innbytter Nisja, og han fikk sjansen fra straffemerket. Den ellers så sikre romsdalingen smelte ballen over via tverrliggeren.

Da ble det 1-1 i Stavanger.

Se høydepunktene fra kampen her:

Ransakelse

Skjølsvik deppet etter kampen. Med to poeng til ville ny kontrakt i eliteserien mer eller mindre vært i boks. Nå må laget vente enda en stund før det eventuelt skjer.

30 poeng gir ingen garanti for eliteseriespill også neste sesong.

– Jeg er student nå og har lært at pluss og minus blir minus. Derfor blir jeg vel en slags syndebukk i denne kampen, sa Skjølsvik til CMore.

Det er landslagspause i norsk fotball de kommende to ukene, og Berget Skjølsvik vurderte om han kunne smette inn en bytur og pils eller ikke.

– Etter dette blir det vel til at jeg holder meg hjemme, tenker jeg, sa han skuffet.

Skjølsvik er en konkurransemann, og straffebommen likte han ikke.

– Fy f ... så dårlig, sa han da han fikk se reprisen.

Bronsejag

Viking har ikke tapt på hjemmebane siden det ble 0-1 for Tromsø i september 2012. Lørdag hadde de litt tur som unngikk et nytt tap. I stedet ble det kamp nummer 18 på rad på eget gress uten nederlag.

Det betyr at klubben har skaffet seg 43 poeng, og det igjen betyr at de er på bronseplass med fire serierunder igjen.

– Vi fikk som fortjent etter at vi rotet det til på målet til Sandnes Ulf. Vi har slitt før mot etablert forsvar, og det gjorde vi igjen, sa Viking-trener Kjell Jonevret.

Svensken var likevel litt fornøyd med det ene poenget.

– Vi er på bronseplass med fire kamper igjen å spille. Det er skjønt. Det hadde jeg ikke trodd før sesongen startet, sa Jonevret.