Tre års fengsel for voldtektsforsøk i Stavanger

En 23 år gammel mann må sone tre år i fengsel etter å ha blitt dømt for voldtektsforsøk på en jevnaldrende kvinne i Stavanger i april i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen møtte kvinnen natt til søndag 14. april og skulle følge henne hjem. Kvinnen var svært beruset og ble overrasket og ute av stand til å forsvare seg da følgesvennen plutselig endret oppførsel da hun utenfor døren ba ham om å gå, skriver Stavanger Aftenblad.

Stavanger tingrett avsa dom i saken tirsdag. Den finner det bevist at 23-åringen slo eller dyttet kvinnen slik at hun falt delvis inn i leiligheten sin. Der skal voldtektsforsøket ha skjedd, men blitt avbrutt da kvinnen ropte og naboer kom til. Den tiltalte løp fra stedet, men ble pågrepet to dager senere. Han forklarte, men ble ikke trodd på at kvinnen falt da hun skulle låse opp døra si og at naboene må ha sett ham bøye seg over henne for å hjelpe.

Den fornærmede kvinnen ble sykmeldt i en måned etter det som skjedde og har fått kraftig redusert livskvalitet, ifølge dommen. Mannen ble også dømt til å betale oppreisning på 150.000 kroner til kvinnen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus