Sjelden City-seier over Everton

Álvaro Negredo var mannen som sørget for den viktige utligningen for Manchester City i 3-1-seieren over Everton lørdag. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix

Everton var siste ubeseirede lag i engelske eliteserie denne sesongen, men lørdag sprakk rekken da Manchester City vant 3-1 på eget gress.

Det var en viktig seier for Manuel Pellegrini. Citys chilenske manager har måtte tåle kritikk den siste uken etter to strake tap for Aston Villa (2-3) og Bayern München (1-3).

Det smakte nok derfor godt for Pellegrini å få arbeidsro med en sjelden seier over Everton. City har kun slått Liverpool-laget tre ganger på de 13 siste seriekampene mellom klubbene.

Sergio Agüero brukte tid på å komme seg inn i kampen, men viste sine kvaliteter da han la på til 2-1 kort tid før pause. Fra skrått hold lurte han inn ballen i motsatt hjørne.

Uheldig Howard

Argentineren var også sentral på 3-1-målet etter 69 minutter. Fra straffemerket satte Agüero ballen i stolpen, men Everton-keeper Tim Howard var maks uheldig og satte returen i eget mål etter å ha slengt seg etter ballen.

Tidligere i kampen viste Romelu Lukaku at han er blitt en hit for Everton. Lørdag gjorde han alt på egen hånd da den innleide spissen etter 16 minutter lurte seg forbi Joleon Lescott, og satte ballen kaldt til side for Joe Hart i lengste hjørne. En meget god prestasjon av belgieren, som har scoret fire mål på sine tre første kamper i Everton-drakten.

Rask utligning

Som mot Bayern München i midtuken fikk City igjen en tidlig kalddusj, men denne gangen slo blåtrøyene kjapt tilbake. Bare minuttet etterpå utlignet Álvaro Negredo for vertene.

Spanjolen fikk en strøken pasning fra Yaya Touré, og scoret enkelt alene med Howard.

Ti minutter senere burde Agüero gitt City ledelsen, men skjøt ballen utenfor på åpent mål. Han rettet opp inntrykket med sitt 2-1-mål like før pause.

Manchester City har vunnet samtlige hjemmekamper til nå i serien, men venter fortsatt på å vinne borte. Blåtrøyene har 13 poeng etter sju serierunder. Everton følger ett poeng bak.