Al-Shabaab: – Vi ble angrepet av vestlige styrker

TERRORISTER: For to uker siden angrep al-Shabaab kjøpesenteret Westgate i Nairobi som en hevn for at kenyanske styrker har gått inn i Somalia på jakt etter ytterliggående islamister. Minst 67 personer ble drept. Foto: Noor Khamis / Reuters / NTB scanpix
TERRORISTER: For to uker siden angrep al-Shabaab kjøpesenteret Westgate i Nairobi som en hevn for at kenyanske styrker har gått inn i Somalia på jakt etter ytterliggående islamister. Minst 67 personer ble drept. Foto: Noor Khamis / Reuters / NTB scanpix

Vestlige spesialstyrker skal natt til lørdag ha gjennomført en operasjon mot den ytterliggående gruppa al-Shabaab sør i Somalia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er al-Shabaab selv som melder om angrepet mot en opprørsbase i kystbyen Barawe. En av gruppas vakter skal ha blitt drept.

– Vestlige personer i båter angrep vår base på stranda i Barawe, og en av våre ble offer for martyrdøden, sier sjeik Abdiasis Abu Musab.

Han sier videre at hvite personer kom til kysten i to små båter fra et større skip.

Ingen vestlige tjenestemenn har villet kommentere meldingene.

For to uker siden gjennomførte den islamistiske gruppa et større angrep mot et kjøpesenter i Nairobi i nabolandet Kenya. Minst 67 personer ble drept. Det er ikke klart om lørdagens operasjon har sammenheng med dette angrepet.

Les også: Al-Shabaab tar på seg ansvaret for Nairobi-angrepet

Helikopter

Det skal ha blitt brukt minst ett helikopter under operasjonen, men en opprørsleder i den lille kystbyen hevder at angrepet var mislykket.

– De fikk en lekse, og de mislyktes. Våre hellige krigere inne i huset kjempet tilbake, og feigingene flyktet, sier Mohamed Abu Suleiman.

En innbygger sier han hørte skyting i løpet av natten. Skuddvekslingen skal ha vart i et knapt kvarter.

Viktig havn

Barawe ligger cirka 18 mil sør for Somalias hovedstad Mogadishu og er en av få havnebyer som al-Shabaab fortsatt har kontroll over. Tidligere i år offentliggjorde gruppa bilder som viste flere titalls tungt bevæpnede opprørere i byen.

Lørdag morgen var gatene fulle av geriljakrigere, ifølge innbyggere. Vakter skal ha hindret befolkningen i å nærme seg stedet som ble angrepet.

Les også : Nairobi-terrorister leide butikk på Westgate

Skip mot pirater

Vestlige marinefartøy patruljerer havet utenfor Afrikas Horn for å stanse piratvirksomheten i området. I januar gjennomførte franske spesialstyrker en operasjon for å redde en kidnappet etterretningsoffiser sør i Somalia. Et femtitall soldater og minst fem helikoptre var involvert. Aksjonen var mislykket, og den franske fangen ble drept.

I fjor satte den amerikanske marinen inn seks helikoptre nord i Somalia for å redde to hjelpearbeidere som ble holdt fanget av pirater.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus