Nav-direktør krever varsling om farlige brukere

KREVER VARSLING: En kvinnelig ansatt på NAV Grorud ble knivstukket og drept av klient. Nå vil NAV ta i bruk metalldetektorer for å avsløre mulige bevæpnede personer. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
KREVER VARSLING: En kvinnelig ansatt på NAV Grorud ble knivstukket og drept av klient. Nå vil NAV ta i bruk metalldetektorer for å avsløre mulige bevæpnede personer. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Nav-direktør Bjørn Gudbjørgsrud vil at helsevesenet skal opplyse om potensielt farlige brukere og vurderer å innføre metalldetektorer på kontorene for å skjerpe sikkerheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er en utfordring at det ikke uten videre gis opplysninger fra helsevesenet, heller ikke når det gjelder farlige brukere, sier direktøren til Aftenposten.

Drept på jobb

5. august ble en 34 år gammel kvinne drept på jobb på Nav Grorud i Oslo. Politiet har i etterkant sagt at 26-åringen som er siktet for drapet, tidligere har vært truende, psykotisk og voldelig. Dette hadde ikke de ansatte på Grorud kjennskap til.

Selv om Gudbjørgsrud etterlyser mer informasjon, understreker han at personvernet også må tas alvorlig.

Den dreptes ektemann er blant dem som ønsker at metalldetektorer skal tas i bruk på Nav-kontor.

– Da ville man oppdaget at gjerningsmannen hadde kniv. Vi vet jo at folk går med kniv, til og med håndvåpen, sier Are Godager til avisen.

Les også: Politiker må i fengsel for trygdesvindel

Behov for sikkerhet

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) peker på at det allerede er flere sikkerhetstiltak ved Nav-kontorene.

– Når det er sagt, mener jeg det er behov for tiltak som styrker sikkerheten ved Nav-kontorene ytterligere. Jeg ba derfor tidligere i høst Arbeids- og velferdsdirektoratet om å foreta en gjennomgang for å vurdere sikkerhetstiltak. Hele sikkerhetsarbeidet blir gjennomgått på både kommunal og statlig side, skriver hun i epost til Aftenposten.

Les også: Slik kan Nav «se» deg

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus