Dreamliner-trøbbel kan bli dyrt for Norwegian

DYR REISE: Et forsinket og fullsatt Dreamliner-fly alene kan utløse en kontanterstatning på 1,5 millioner kroner. Foto: NTB / Scanpix
DYR REISE: Et forsinket og fullsatt Dreamliner-fly alene kan utløse en kontanterstatning på 1,5 millioner kroner. Foto: NTB / Scanpix

Norwegian kan måtte betale millioner til misfornøyde Dreamliner-kunder. Flyselskapet mener omstendighetene er ekstraordinære, men må punge ut hvis Transportklagenemnda er uenig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis nemnda mener at forsinkede Dreamliner-passasjerer har rett på full kontantkompensasjon på 600 euro (rundt 4.900 kroner), kan millionene strømme ut av Norwegians konto, skriver Dagbladet.

Pengene utbetales for distanser over 3.500 kilometer, og dermed kommer begge langdistanseflygingene til New York og Bangkok inn under regelen.

Norwegian uenig

Kontantkompensasjonen kommer i tillegg til mat og hotell og gjelder for forsinkelser over tre timer. Et forsinket og fullsatt Dreamliner-fly alene kan utløse en kontanterstatning på 1,5 millioner kroner.

Norwegian har imidlertid fraskrevet seg ansvaret for kontantkompensasjon fordi de mener omstendighetene er ekstraordinære og har derfor ikke godtatt ett eneste krav så langt.

– Vi følger alltid EUs regelverk for passasjerrettigheter, som i mange av disse tilfellene innebærer at vi dekker mat, drikke og eventuelt hotell mens man venter på at flyet skal gå. Det er jo heller ikke slik at flyselskapene automatisk utbetaler en gitt sum ved forsinkelser over tre timer. Vi forholder oss for øvrig til vedtak som fattes i Transportklagenemnda, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.

Les også: Norwegian til krig mot EU

Mange forsinkelser

Ifølge tall VG har innhentet fra Avinor har 73 av Norwegians 97 langdistanseflyginger vært forsinket fram til utgangen av september.

Direktør Lars Forsdahl i hovedorganisasjonen Virke mener at Norwegian ikke kunne lastes for forsinkelsene på de første turene, men utelukker ikke at Transportklagenemnda mener at selskapet burde hatt en plan B for å unngå de øvrige forsinkelsene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus