Pasient døde under rutineoperasjon

En pasient i 50-årene døde under en prolapsoperasjon på en privat klinikk i Sandnes denne uka. Fylkeslegen og Helsetilsynet er varslet om saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inngrepet på klinikken Kolibri Medical betegnes som en rutinemessig operasjon. Under operasjonen oppsto komplikasjoner knyttet til blødninger. Pasienten ble sendt til Stavanger universitetssjukehus, men døde senere på kvelden, skriver Stavanger Aftenblad.

Ifølge klinikken døde pasienten av en sjelden, men kjent komplikasjon.

– Vi er trygge på at teamet som utførte operasjonen er rutinert. Legen som gjorde inngrepet, har 1.600– 1.700 slike inngrep bak seg, 100 ved vårt sykehus, og det er første gang det har fått alvorlige konsekvenser, sier daglig leder Oscar Maaseide i Kolibri Medical Group.

– Dette er en tragisk hendelse som preger alle på Kolibri, sier Maaseide.

Han forteller at sykehuset har meldt saken inn til Statens helsetilsyn og informert fylkeslegen, som nå skal undersøke saken.

– Statens helsetilsyn vil sammen med oss vurdere hvordan dette håndteres videre. Siktemålet er å få alle fakta på bordet. Vi vil finne ut om det dreier seg om en uheldig hendelse, som dessverre av og til kan oppstå, eller om det er resultat av svikt, sier fylkeslege Pål Iden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus