Helikopter måtte nødlande på ubemannet plattform

Det var et helikopteret av typen Sikorsky S-92 som fredag måtte nødlande på en ubemannet oljeplattform i Nordsjøen. Arkivfoto: Tor André Johannessen (Scanpix)
Det var et helikopteret av typen Sikorsky S-92 som fredag måtte nødlande på en ubemannet oljeplattform i Nordsjøen. Arkivfoto: Tor André Johannessen (Scanpix)

Et helikopter måtte fredag ettermiddag nødlande på den ubemannede Yme-plattformen i Nordsjøen. Alle om bord er i god behold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var et helikopter av typen Sikorsky S-92 som måtte nødlande. Alle de fjorten som var om bord, tolv passasjerer og to flygere, er i god behold, opplyser pressetalsmann Atle Myre i helikopterselskapet Bristow.

– De ble hentet med et Sea King-helikopter og brakt til Sola, sier Myre til NTB.

Sikorsky-helikopteret var på vei til Valhall med mannskaper for oljeselskapet BP, men måtte snu på grunn av tåke. Klokka 17.02 nødlandet det på Yme-plattformen da en varsellampe indikerte en feil i helikopterets girkasse.

Myre beskriver situasjonen med begrepet «land as soon as possible» – land så raskt som mulig – ikke den mer alvorlige kategorien «land øyeblikkelig».

– Inntrykket som er skapt av at landingen var dramatisk, var ikke korrekt, sier redningsleder Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge, i en pressemelding fra helikopterselskapet. Bristow opplyser også at passasjerene ikke opplevde situasjonen som kritisk, men sier situasjonen ble godt håndtert.

– Jeg er svært glad for at passasjerer og mannskap er i god behold, og vil takke våre piloter for profesjonell håndtering av situasjonen, sier administrerende direktør Renee de Jong i Bristow Norway.

Yme-plattformen hadde lys på helikopterdekket til tross for at den for tiden er ubemannet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus