19-åring dømt for grov vold mot gravid kjæreste

En 19 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til fengsel i to år og seks måneder for ran og for å ha sparket sin gravide kjæreste i magen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 22 år gammel mann er i samme sak dømt til fengsel i fire år og seks måneder for voldtekt, medvirkning til ran og vold mot sin tidligere kjæreste, skriver Bergens Tidende.

– Begge er dømt i samsvar med tiltalen, sier statsadvokat Rudolf Christoffersen, som har vært aktor i saken. Han påpeker at Stortinget og Høyesterett har gitt uttrykk for at straffenivået skal skjerpes i saker som gjelder voldtekt og vold i nære relasjoner.

– Det er fulgt opp av tingretten i denne dommen, sier han.

Den 19 år gamle mannen skal ha slått kjæresten i hodet flere ganger og deretter sparket henne hardt i magen. Kvinnen har termin senere i år.

Mannens 22 år gamle kamerat er dømt for å ha voldtatt en kvinne på et nachspiel i oktober 2011. Han er også dømt for medvirkning til ran sammen med 19-åringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus