Fant krokodille i drivhus i Malmö

Under en husransakelse i Malmø, der en 40 år gammel mann ble arrestert, gjorde politiet et uventet funn. I et drivhus på tomten fant de en to meter lang, levende krokodille. Foto: Per Levenskog (Länsstyrelsen Skåne)
Under en husransakelse i Malmø, der en 40 år gammel mann ble arrestert, gjorde politiet et uventet funn. I et drivhus på tomten fant de en to meter lang, levende krokodille. Foto: Per Levenskog (Länsstyrelsen Skåne)

Svensk politi fikk seg en overraskelse under en husransakelse i Malmö. I et drivhus i hagen lå en to meter lang levende krokodille. Nå er jakten i gang for å skaffe det store dyret et nytt hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i slutten av september at politiet rykket ut for å pågripe en mann som var siktet for heleri. Da politiet ransaket mannens eiendom, fant de både en død krokodille i en fryser og et høyst levende reptil i et drivhus, skriver avisen Sydsvenskan fredag.

Ifølge avisen er det trolig snakk om et eksemplar av den utrydningstruede nilkrokodillen.

Kona til den pågrepne mannen forteller at ektemannen har hatt krokodillen i minst ti år etter å ha fått den i gave.

– Selv skulle jeg gjerne ha brukt drivhuset til noe annet, sier hun til Sydsvenskan.

Les også: Krokodille holdt Ryan fanget på øy i to uker

Bor fortsatt i drivhuset

Politiet beslagla den dypfryste krokodillen, men hadde ikke overraskende problemer med å ta med seg den levende artsfrenden. Hva som nå skal skje med den, er foreløpig ikke klart. Den har inntil videre blitt boende i drivhuset sitt, under tilsyn fra veterinærmyndighetene.

Men myndighetene håper å finne et nytt hjem for den. I første rekke havner den trolig i et spesialmottak i en eller annen dyrehage. Hvor den til slutt ender opp, blir avgjort senere.

Håper å finne et hjem

En nilkrokodille kan bli opp mot fem meter lang, og ingen av de svenske dyrehagene som er forespurt, kan trolig ta imot den på permanent basis. Håpet er å finne en dyrehage et eller annet sted i verden som vil ta imot dyret.

Den lokale dyrevernsmyndigheten sier krokodillen ikke har hatt det særlig godt i drivhuset.

– Den har hatt for liten plass, for lite vann, for kaldt og vært utsatt for skaderisiko, sier dyrevernsinspektør Paula Hultgren til nyhetsbyrået TT.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus