Dette er et fengsel

Fengsler i Sør-Amerika har gjerne rykte på seg for å være overfylte og lovløse hvor kriminelle gjenger har tatt over makten og sørger for hyppige opprør. Men i San Antonio-fengselet på øya Margarita utenfor kysten av Venezuela er det alltid fest. Foto: Skjermdump fra video
Fengsler i Sør-Amerika har gjerne rykte på seg for å være overfylte og lovløse hvor kriminelle gjenger har tatt over makten og sørger for hyppige opprør. Men i San Antonio-fengselet på øya Margarita utenfor kysten av Venezuela er det alltid fest. Foto: Skjermdump fra video

Med basseng, restaurant og diskotek fremstår San Antonio som et vakkert feriested. Men for å komme dit må du begå en kriminell handling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fengsler i Sør-Amerika har gjerne rykte på seg for å være overfylte og lovløse hvor kriminelle gjenger har tatt over makten og sørger for hyppige opprør. Men i San Antonio-fengselet på øya Margarita utenfor kysten av Venezuela er det alltid fest.

Det rapporterer den australske TV-stasjonen SBS som har besøkt fest-fengselet og laget videoreportasje fra innsiden (se nederst i saken).

Det unike fengselet har basseng, restauranter og diskotek og er så populært at mange av de innsatte helst ikke vil forlate etter endt soning.

– Jeg ble overrasket da jeg kom hit, for dette er ikke som et fengsel. Jeg fant en restaurant, jeg kom over et sted der de grillet kylling, og i tillegg finnes det et sted hvor man kan drikke. Jeg ble virkelig overrasket, forteller Ricardo, en av de innsatte, til australske SBS.

Les også: Beryktet fengsel ble luksushotell

Inne i fengselet finnes det til og med mulighet til å tjene penger. En av de innsatte driver for eksempel en frisørsalong, som fortrinnsvis klipper håret til pårørende kvinner som besøker sine menn i fengselet.

Det finnes heller ikke uniformerte vakter i fengselet, men sivilt kledde menn som bærer skjulte våpen.

– Folk som kommer hit blir glade. Og når de drar herfra igjen, kjenner de seg rolige fordi de ser at vi har det bra, forteller Ricardo.

Det spesielle fengselet ledes av El Conejo, Kaninen, en mektig innsatt som har satt sin tydelige signatur på partyfengselet, heter det.

De fleste av de rundt 2000 innsatte skal være dømt for narkotikasmugling.

I april i år skapte San Antonio-fengselet flere overskrifter verden over fordi de åpnet en nattklubb for innsatte innenfor murene. Nattklubben tilbyr både DJ, lysshow og til og med strippere.

Iris Varela, sjef for Venezuelas fengselsvesen, forsvarer fengselet og sier det har vært med på å minske voldsbruken og samtidig øket livskvaliteten for de innsatte.

Se video her:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus