Utvalg nedsatt for å gjennomgå pelsdyrnæringen

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell sier han ser fram til å gå gjennom utvalgets utredning. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell sier han ser fram til å gå gjennom utvalgets utredning. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

I statsråd fredag ble det nedsatt et utvalg som skal gjennomgå pelsdyrnæringen. – Helt unødvendig, og en hån mot alle dyrevernere på Dyrenes Dag, mener Dyrevernalliansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Formålet med utvalgsarbeidet er å bidra til forutsigbarhet til pelsdyrnæringens fremtid i Norge. Utvalgets jobb er å både utarbeide et alternativ med bærekraftig utvikling og et alternativ med styrt avvikling.

Landsbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener utvalget gir et godt grunnlag for objektiv gjennomgang av pelsdyrhold i Norge og internasjonalt.

– Jeg er glad vi har fått et utvalg med bred faglig og erfaringsmessig bakgrunn, sier Vedum i pressemeldingen fra Miljøverndepartementet.

Fylkesmann Anne Karin Hamre skal lede utvalget, som har ni medlemmer.

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) sier det å få avklart pelsdyrnæringens fremtid i Norge er en svært viktig sak.

– Jeg ser frem til å lese utredningen når den er klar om et års tid, sier han.

Les også: Norske bønder støtter pelsdyrnæringen

Dyrevernalliansen er sterkt kritisk til utvalget og frykter det vil innebære at en styrt avvikling treneres.

– Helt unødvendig, og en hån mot alle dyrevernere på Dyrenes Dag, mener organisasjonen.

De oppfordrer den påtroppende borgerlige regjeringen til å avvikle statsstøtten til næringen. Pelsnæringen mottar offentlig støtte på rundt 44 millioner i året.

Les også: Ap går inn for forbud mot pelsdyroppdrett

Næringen håper på sin side at utvalget vil konkludere med at pelsdyr er en naturlig del av landsbruket i Norge.

– Pelsdyrnæringen er en lønnsom del av norsk landbruk, og således svært viktig for å sikre bosetting og verdiskaping i Distrikts-Norge, skriver Norges Pelsdyralslag i en pressemelding.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus