Mann dømt til fengsel etter å ha truet Stoltenberg

En mann er dømt til fengsel for å ha truet avtroppende statsminister Jens Stoltenberg på Facebook i sommer. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
En mann er dømt til fengsel for å ha truet avtroppende statsminister Jens Stoltenberg på Facebook i sommer. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

En 39 år gammel mann fra Porsgrunn er dømt til fengsel i ni måneder etter å ha truet blant annet statsminister Jens Stoltenberg på Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Truslene ble framsatt under valgkampen i sommer. Det var apparatet rundt statsministeren som varslet og anmeldte mannen i slutten av juli i år.

39-åringen er også dømt for trusler mot en journalist i NRK og en politietterforsker, og for å ha publisert en video på YouTube med trusler om å sprenge en gjødselbombe i Porsgrunn sentrum, melder NRK.

Mannen hevder imidlertid at han har blitt misforstått med hensyn til den framsatte bombetrusselen. Tvert imot mener han «bomba» i realiteten var hans erklæring om å endelig stå fram som homofil.

Mannen er i Nedre Telemark tingrett dømt til ni måneders fengsel. Tre av månedene er gjort betinget med en prøvetid på to år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus