Politiet ber naboene på Manglerud sjekke hagene sine

Fungerende sjef Grete Lien Metlid ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt på en tidlig pressekonferanse etter drapet på Mohammad Arshad på Manglerud. Politiet har nå utstyrt flere navngitte personer voldsalarm, ifølge Dagbladet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Fungerende sjef Grete Lien Metlid ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt på en tidlig pressekonferanse etter drapet på Mohammad Arshad på Manglerud. Politiet har nå utstyrt flere navngitte personer voldsalarm, ifølge Dagbladet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Etterforskerne som leter etter Mohammad Arshads drapsmann, ber naboer på Manglerud i Oslo undersøke om gjenstander er blitt kastet inn i hagen deres eller i buskas eller grøfter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skulle noen finne noe, må politiet straks få beskjed og gjenstanden ikke røres, understreker politiet i en pressemelding.

Politiadvokat Hans-Christian Ingebrigtsen forklarer at politiet kommer med denne oppfordringen som en forlengelse av at de tidligere har bedt om tips i saken. I tillegg har politiet gjort flere rundspørringer i området.

– Dersom noen ser fremmede gjenstander som de stusser over, så er politiet interessert. Vi er interessert i hva som helst, ikke nødvendigvis våpen, som er mistet eller kastet og kan gi informasjon om gjerningsmannen eller drapet, sier han til NTB.

Les også: Politiet etterlyser vitner etter drapet på Manglerud

Frykter hevnangrep

Av frykt for hevnangrep, har politiet utstyrt flere personer med voldsalarm. Dette skriver Dagbladet. Dette skal gjelde to menn som er blitt navngitt på «ryktebørsen» som mistenkt for drapet på den pakistanske 52-åringen.

– I den grad noen får voldsalarm er det fordi de er i kontakt med politiet og mener de har behov for det, sier politiadvokat Hans-Christian Ingebrigtsen til avisen.

Arshad ble funnet livløs midt i veien på Manglerud i halv ett-tiden sist lørdag natt. Han døde samme natt. Ifølge VG hadde han omfattende skader etter slag mot hodet. Politiet har ikke gått ut med informasjon om den foreløpige obduksjonsrapporten, som ble klar mandag kveld.

52-åringen hadde vært på jobb på Waldermars Café på St. Hanshaugen og hadde akkurat parkert bilen i nabolaget sitt da han ble overfalt.

Les også: Nye spor i Manglerud-saken

Mange avhørt

Ifølge Dagbladet havnet et bestemt gjengmiljø i politiets søkelys kort tid etter drapet fordi en person som Arshad kjente godt, skal ha vært involvert i en voldelig konflikt med bestemte kriminelle kort før drapet. Ingen er imidlertid siktet i saken ennå.

En av mennene som har fått voldsalarm, er en mann i 30-årene som politiet mener var sentral i konflikten. Hans advokat John Christian Elden sier at mannen ikke hadde opplysninger som kunne bidra i saken da han ble avhørt av politiet tirsdag.

– Han har vært inne til ett avhør og synes nå å være sjekket ut av saken. Men han er tildelt voldsalarm fordi politiet frykter at han skal bli angrepet, sier Elden.

Politiet har bekreftet at en konflikt i gjengmiljøet kan være motivet for overfallet på Arshad. En teori er at overfallsmennene angrep feil mann.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus