Lokalpolitiker i Moss tiltalt for drapstrussel

TRUSSELTILTALT: I fjor ble Khaqan Khan ekskludert fra Arbeiderpartiet etter kritiske uttalelser om Jens Stoltenberg på Facebook. Nå er han tiltalt for drapstrusler. Foto: Moss Kommune/ Terje Holm
TRUSSELTILTALT: I fjor ble Khaqan Khan ekskludert fra Arbeiderpartiet etter kritiske uttalelser om Jens Stoltenberg på Facebook. Nå er han tiltalt for drapstrusler. Foto: Moss Kommune/ Terje Holm

Khaqan Khan (35), som sitter som uavhengig representant i Moss bystyre, er tiltalt for trusler mot ansatte ved Statens innkrevingssentral.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Khan ble ekskludert fra Arbeiderpartiet i fjor etter at han kom med svært krass kritikk av statsminister Jens Stoltenberg på Facebook. Han skrev blant annet:

«Stoltenberg er faktisk det største r…….. av en statsminister dette land noen gang har hatt. Regjeringen og løgnsystemet til Jens Stoltenberg knaker nå i sammenføyningene...»

Etter at han ble ekskludert har han sittet som uavhengig representant i Moss bystyre.

Nå er politikeren tiltalt for alvorlige trusler mot ansatte ved Statens innkrevingssentral, skriver Moss Avis.

– Jeg skal gi dere et skudd midt i hue

Ifølge grunnlaget for tiltalebeslutningen skal Khan i mars ha kommet med trusler via et kontaktskjema på Innkrevingssentralens nettsider:

«Jeg tar turen opp til dere med en 9 mm og gir dere et skudd midt i hue for nå er jeg forbanna som faen. Ring meg opp på mandag for en avklaring på saken min. Dere kan gjøre hva dere vil, men faen det her skal dere få for!!!!!»

Khan risikerer inntil seks år i fengsel, ifølge politiadvokat Torill Johnsen.

Politikeren ønsker ikke å kommentere saken, men hans advokat Sille Heidar forteller avisen at det er berammet et møte for å drøfte saken nærmere.

Les også: Mange politikere blir utsatt for sjikane og mobbet

– Kan trolig fortsette i sitt verv

Ordfører i Moss, Høyres Tage Pettersen, sier han vil ta en prat med Khan og at permisjon kan være et alternativ, til saken er behandlet i retten.

To eksperter ved Oslo universitet tviler på at Khan kan tvinges til å fratre, selv om han skulle bli domfelt.

– Erfaring tilsier at en person ikke blir fradømt borgerrettigheter på bakgrunn av en slik sak. Det tyder på at vedkommende kan fortsette i sitt verv, sier professor Tore Hansen ved institutt for statsvitenskap ved til Moss Avis.

– Jeg kjenner ikke regelverket for kommunestyrerepresentanter. Men en stortingsrepresentant kan ikke tvinges til å fratre på grunn av at vedkommende er domfelt for å komme med trusler, sier professor Benedikte Høgberg Moltumyr, ved juridisk fakultet, til avisa.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus