Både Høyre og Frp vil ha helseministeren

Både Erna Solberg og Siv Jensen har fått beskjed fra sine egne om at de bør sikre seg Helsedepartementet i den nye regjeringen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Både Erna Solberg og Siv Jensen har fått beskjed fra sine egne om at de bør sikre seg Helsedepartementet i den nye regjeringen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Både i Høyre og Frp er det klare forventninger om å ende opp med helseministerposten når regjeringskabalen er ferdig lagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både påtroppende statsminister Erna Solberg og mulig finansminister Siv Jensen har ifølge VG fått utvetydig beskjed fra sine partiorganisasjoner om at de ønsker en av sine partitopper i det prestisjefylte og krevende Helsedepartementet.

Les også: Hareide med asylbarn-unnskyldning til SV

Myke saker

Rett etter stortingsvalget fikk Solberg beskjed av sine egne på landsstyremøtet om å levere på de såkalt myke sakene partiet markedsførte i valgkampen: helse, arbeidsliv og utdanning. Etter det VG forstår, betyr det at Høyre vil ha sine toppfolk som statsråder i nettopp Helse-, Kunnskaps- og Arbeidsdepartementet.

Men også Siv Jensen har altså fått innspill fra eget parti om hvilke departementer hun må kreve i forhandlingene, skriver avisen. Dette er Helse- og Samferdselsdepartementet.

Flere sentrale kilder sier imidlertid at de ikke vil sette inn en Frp-statsråd i Samferdselsdepartementet dersom regjeringsplattformen ender med en politikk som fører til at Frp-statsråden må reise landet rundt for å åpne bompengefinansierte veier.

Les også: KrF og V forberedt på å bli forbigått av regjeringen

Aktuelle

Ifølge VG er ellers de to Høyre-nestlederne og forhandlingsmedlemmene Jan Tore Sanner og Bent Høie selvskrevne som statsråder. Arbeidspolitisk talsmann Torbjørn Røe Isaksen og utenrikspolitisk talskvinne Ine Eriksen Søreide regnes også som selvskrevne i den nye regjeringen, trolig også avtroppende byrådsleder i Bergen, Monica Mæland.

Fra Frp regnes de to nestlederne og forhandlingspartnerne Tor Sandberg og Ketil Solvik-Olsen som høyaktuelle til statsrådsposter. Det samme gjør Anders Anundsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus