Krekars datter reagerer på manglende norskundervisning

Krekars ønsker norskundervisning i fengsel. Foto: NTB scanpix
Krekars ønsker norskundervisning i fengsel. Foto: NTB scanpix

Mulla Krekar har i løpet av sin soningstid søkt om norskundervisning fem ganger, men fått avslag. Nå mener hans datter at Norge bryter menneskerettighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i en kronikk i Dagsavisen at Krekars datter spør om loven er lik for alle når en utenlandsk kriminell har rett til opplæring og arbeid i fengselet, mens denne muligheten er fratatt mulla Krekar, som har bodd 22 år i landet.

Hun skriver også at det kun er et fåtall av brevene fra Krekar til familien som er kommet gjennom sensuren etter halvannet års fengselsopphold, og at de fleste brevene han skriver blir sendt tilbake til ham og ikke når familien.

Les også: Frp-topp ber Siv Jensen kaste ut mulla Krekar

– Han har ønsket og forsøkt å få noe ut av soningen sin. Han har opptrådt som mønsterfange, og prøvd å få norskopplæring i beste Frp-integrasjonsånd, men det er ikke blitt tilrettelagt, sier hans forsvarer, advokat Brynjar Meling, til avisen.

Meling mener dette dreier seg om et ressursspørsmål som lett burde kunne løses.

Dagsavisen har ikke lykkes å få noen kommentar fra fengselet der mulla Krekar soner straffen. Krekar soner sin straff på hemmelig sted.

Frps Ulf Leirstein, som sitter i Stortingets justiskomité, har imidlertid ikke mye til overs for problemstillingen, og mener at Krekar-familien har fått frekkhetens nådegave.

– Det er få her i landet som har nytt så godt av den norske velferden som Krekar. Ingen som er en trussel mot rikets sikkerhet kan forvente full frihet i Norge. Men de er hjertelig velkommen til å dra. Ingenting ville gledet meg mer, sier han til Dagsavisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus