Kåre Willoch hyllet av Høyre på sin 85-årsdag

Kåre Willoch ble omtalt som kunnskapsrik og inspirerende da den tidligere statsministeren ble hyllet av Erna Solberg og Høyre på sin 85-årsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gamle og nye Høyre-politikere og tidligere statsråder fra Willochs regjering var blant gjestene da Høyre feiret partiveteranen i festlokalet i kjelleren på Stortinget torsdag.

– Ingen tror vel at du er 85 år. Så oppegående og så sylskarp – hvem skulle tro at du er godt opp i pensjonsalder, sa partileder og påtroppende statsminister Solberg i sin tale til jubilanten.

Se video av feiringen øverst i artikkelen

Willoch er den eneste gjenlevende Høyre-statsministeren, og ledet en ren Høyre-regjering, som etter hvert ble utvidet til en koalisjon med KrF og Senterpartiet. Han var statsminister fra 1981 til 1986, og veteranen er fortsatt en viktig mann for dagens partiledelse.

Les også: Håper leger mister foreslått reservasjonsrett til abort

– Han kommer med råd som er både hyggelige og utfordrende, sier Solberg til NTB.

– Også er jeg glad for at han gir innspill til meg direkte, og ikke gjennom mediene, la hun til.

Les også: – Samarbeidsavtalen et nederlag for Erna Solberg

Selv er Willoch forsiktig med å komme med råd til den påtroppende statsministeren.

– Jeg vil ikke komme med detaljerte råd, for da må du kjenne den daglige situasjonen. Men da jeg satt i koalisjonsregjering var utfordringen å hindre at de offentlige utgiftene vokste raskere enn verdiskapningen. Det er fortsatt utfordringen nå, sier han til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus