Kvinne skutt av politiet etter biljakt i Washington

En kvinne er skutt av politiet etter en biljakt fra Det hvite hus til Kongressen i USAs hovedstad Washington.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folkevalgte og turister løp i dekning da politifolk avfyrte en rekke skudd i forsøk på å stanse kvinnen, som raste av gårde i høy fart med en ettåring i baksetet.

Washingtons politisjef Cathy Lanier opplyste på en pressekonferanse natt til fredag norsk tid at kvinnen hadde blitt bekreftet død. Lanier avviste imidlertid å kommentere gjerningskvinnens identitet eller motivet for handlingen.

Se video av biljakten øverst i artikkelen

Barnet er ifølge politisjefen i «god behold» og tatt hånd om av barnevernet.

Ikke terror

Skytingen skjedde blant annet ved Hart-bygningen til Senatet, som ligger i ytterkant av kongresskvartalene, like ved høyesterettsbygningen. Alle bygninger i området ble stengt umiddelbart etter skytingen og holdt stengt i rundt en time. Biljakten gikk fra Det hvite hus til Kongressen.

– Ingenting tyder på at dette er terror. Det ser ut til å være en isolert hendelse, sier politimester Kim Dine i Kongressens politistyrke.

En politimann ble skadd i sammenstøtet, men ifølge talsmann Ed Donovan i Secret Service går det «bra» med ham.

Ingen ulykke

Biljakten gikk i underkant av tre kilometer ned Pennsylvania Avenue og Constitution Avenue, før kvinnen kjørte inn i en politibil med stor kraft. Jakten fortsatte fem kvartaler til, og endte utenfor en av kontorbygningene til Senatet da politiet avfyrte en rekke skudd.

Ingenting tyder på at det dreier seg om en ulykke, opplyser Lanier.

– En rekke kjøretøyer ble truffet, tjenestemenn ble påkjørt og det ble gjort forsøk på å trenge seg inn i to sikkerhetssoner, sa politisjefen. .

Bygninger stengt

Mengder av politifolk rykket straks ut til stedet etter at skytingen ble varslet. Like før ble det meldt på høyttalere i kongressbygningene at folk måtte søke dekning som følge av pågående skyting.

Senatoren Claire McCaskill sendte ut en Twitter-melding der hun skrev at det var avfyrt skudd utenfor Kongressen. «Vi har stengt midlertidig», skrev hun.

Turister og politikere løp for å søke dekning inne i bygningen etter at de hørte skuddene. Også Det hvite hus ble umiddelbart stengt, mens tungt bevæpnede politifolk tok oppstilling rundt bygningen.

Nordmenn

Minst to nordmenn befant seg inne i kongressbygningen da det ble avfyrt skudd på Capitol Hill.

Sven Arne Buggeland, journalist i VG, og Elin Sørsdahl, journalist i TV 2, var inne i kongressbygningen under skytingen. De var i bygget på omvisning sammen med 13 andre nordiske journalister.

Sørsdahl sier til TV 2 at journalistene ble evakuert til pressesenteret i bygningen.

Begge nordmennene beskriver situasjonen som kaotisk. Alle de besøkende fikk beskjed om å holde seg innendørs, forteller Buggeland til VG.

– Vi var på vei fra den ene delen av kongressbygningen til den andre da vi ble stoppet av en politimann som ga beskjed om at det pågikk skuddløsning og at vi måtte holde oss innendørs og borte fra vinduene til vi fikk nærmere beskjed, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus