Vogntog med søppel kjørte i Etneelva i Hordaland

29 tonn med restavfall havnet i lakseelva i Etne i Hordaland da et vogntog kjørte av veien. Opp mot 80 personer hjalp til med ryddingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannvesenet i kommunen og mange frivillige fra Røde Kors og Sivilforsvaret ble med på den store opprydningsaksjonen som startet torsdag ettermiddag, skriver Haugesunds Avis. Mellom 60 og 80 personer har deltatt i ryddingen.

Alle grunneierne langs elva er varslet.

Sjåføren, som er fra Romania, kom uskadd fra ulykken som skjedde på E134 i Mosvingen i Etne kommune torsdag. Vogntoget var på vei fra Stord til Oslo.

Lakseelva i Etne fikk i vår landets første laksefelle. Dette er en innretning som fanger oppdrettslaksen og lar villaks passere oppover elva. Etter ulykken har det kommet mye søppel i fiskefellen, men brannvesenet har satt opp lenser foran elvemunningene, og fiskefellen er lagt ned.

Forsker Øystein Skåla ved Havforskningsinstituttet mener torsdagens ulykke er dobbelt uheldig og viser til at det er midt i gytesesongen for laksen. Samtidig mener han det er for tidlig å si hvor alvorlig forsøplingen vil være for laksen i elva.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus