Politiet frikjent etter celledødsfall

Spesialenheten for politisaker har henlagt saken etter at 61 år gamle Terje Hansen døde i arresten hos politiet i Stavanger i januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rogaland politidistrikt og seks tjenestemenn ble etterforsket i saken som nå er henlagt som intet straffbart forhold for tre polititjenestemenn og to arrestforvarere som var involvert i pågripelse, innsettelse og tidlig oppfølging av 61-åringen, skriver Stavanger Aftenblad.

For arrestforvareren som var alene på jobb da Hansen døde, er saken henlagt etter bevisets stilling. Det er heller ikke noen grunn til å ilegge Rogaland politidistrikt foretaksstraff etter dødsfallet, mener Spesialenheten.

61-åringen ble funnet død på cella si den 13. januar, etter å ha blitt satt i fyllearresten. Dødsårsaken var hjerneblødning, skriver NRK.

Spesialenheten har vurdert at inspeksjonene av 61-åringen under oppholdet i arresten ble utført slik de skulle ut fra regelverket. De har også vurdert om mannen skulle vært fremstilt for lege da han ble plassert i fyllearresten. Arrestansvarlige i Hordaland og Sør-Trøndelag politidistrikter er avhørt i forbindelse med dette.

– Ved Stavanger politistasjon kan det synes å være en noe høyere terskel for å beslutte fremstilling for lege enn i de to nevnte distriktene, heter det i rapporten.

Spesialenheten har derfor bedt politimesteren i Rogaland politidistrikt om å gjennomgå saken administrativt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus