Høyre og Frp garanterer ikke at Krekar sendes ut

Torsdag var det igjen duket for en pressekonferanse der Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen redegjorde for regjeringsforhandlingene. De to kan ikke love at mulla Krekar (innfelt) blir sendt ut av landet under den nye regjeringen. Foto: Erlend Aas / Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Torsdag var det igjen duket for en pressekonferanse der Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen redegjorde for regjeringsforhandlingene. De to kan ikke love at mulla Krekar (innfelt) blir sendt ut av landet under den nye regjeringen. Foto: Erlend Aas / Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Verken Erna Solberg (H) eller Siv Jensen (Frp) lover at mulla Krekar blir kastet ut av Norge under den nye regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag ettermiddag møtte de to partilederne, som nå forhandler om en ny borgerlig regjering, pressen på Sundvollen.

– Det er ikke mulig for noen statsminister i Norge å garantere at mulla Krekar sendes ut, for vi er en rettsstat. Da er det norsk lov som gjelder, ikke statsråder eller statsministre. Vi er internasjonalt forpliktet. Men vi har en ambisjon om at han må sendes ut så raskt som mulig, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Bakgrunn: Frp-topp ber Siv Jensen kaste ut Krekar

Frp-representant Jan Arild Ellingsen sa til VG torsdag at mulla Krekar må sendes ut av landet så raskt som mulig.

Han mener dette er knyttet til partiets troverdighet og kaller det en viktig symbolsak.

– Mye av frustrasjonen i folkedypet handlet om tiden før han satt fengslet. Vi sender ikke mennesker, uansett hva de har gjort, til en galge. Vi må se på muligheten om å framskynde arbeidet med utleveringsavtaler, men det må gjøres på en skikkelig måte, sier Frp-leder Siv Jensen.

Mulla Krekar er dømt for å ha drapstruet Erna Solberg i 2010. Årsaken til at han ikke er blitt sendt ut av landet ennå, er at han risikerer dødsstraff i Irak.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus