Svenske dømt for drap i Telemark

En svensk mann er i Aust-Telemark tingrett dømt til 17 års fengsel for drap på sin russiske ekssamboer Anna Medvedeva (26).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen er ett år lavere enn aktors påstand, ifølge Telemarksavisa.

Svensken i midten av 40-årene hadde tilstått å ha tatt livet av den tidligere samboeren. Retten legger vekt på at drapet var svært brutalt, skriver avisaVarden.

Kvinnen ble ifølge dommen tvunget inn i bagasjerommet på en bil og bundet med gaffateip og lastestropper, før hun ble kjørt til et skur på Reskjemheia i Notodden. Med i bilen var det tidligere samboerparets sønn på elleve måneder.

Kvinnen greide å varsle politiet, men de rakk ikke fram i tide. Medvedeva ble drept i et skur, og da politiet ankom, var både mannen, barnet og den avdøde borte.

Mannen ble senere pågrepet i Sverige og utlevert til Norge.

De to hadde en pågående barnefordelingssak da drapet skjedde, og politiet hadde registrert flere episoder der mannen var involvert. Kvinnen hadde anmeldt ham for overgrep.

Bistandsadvokat Maggi Vineshaugen Rødvik har ifølge Varden krevd over 3 millioner kroner i erstatning på vegne av sønnen og avdødes mor. Det er avdødes tante som nå har foreldreansvaret for den lille gutten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus