– God framgang i regjeringsforhandlingene

Forhandlingsdelegasjonene under forbindelse med middagen på Sundvolden Hotell onsdag kveld. Torsdag fortsetter regjeringsforhandlingene. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)
Forhandlingsdelegasjonene under forbindelse med middagen på Sundvolden Hotell onsdag kveld. Torsdag fortsetter regjeringsforhandlingene. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)

Høyre og Frp fortsetter torsdag regjeringsforhandlingene på Sundvolden Hotel ved Tyrifjorden. Det meldes om god framdrift.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lite siver ut fra møterommet i hotellets nybygg, der delegasjonene har forskanset seg. Politiet har et diskré, men bestemt nærvær i området og stanser alle pressefolk som forøker å komme inn i konferansebygget.

Høyres kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes ga en kort føremelding før starten på dag tre. Uten å gå i detaljer, og uten å nevne konkrete saksområder, sa han at fremdriften er god og at partene jobber seg gjennom område for område.

– Vi trekker inn rådgivere og representanter etter hvert som det er behov for det, sier Aanes.

Han kan ikke bekrefte medieoppslag om at de blir ferdige allerede til helgen. Det virker som om regjeringserklæringen vil avtegne seg klarere fram mot midten av neste uke.

Partene komme ikke til å forhandle søndag. Den er satt av som fridag. Det blir heller ikke full dag lørdag.

Høyre og Frp tar etter det NTB får opplyst sikte på å ta over så raskt som mulig etter at regjeringen Stoltenberg har lagt fram sitt siste budsjett mandag 14. oktober. De to partiene trenger all den tid som er tilgjengelig for å sette sitt eget stempel på deler av budsjettet.

– Enhver utsettelse etter 14. oktober vil spise av vår sårt tilmålte tid, blir det sagt på Sundvollen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus