Frp vil ha ansvar for innvandringspolitikken

Frp og leder Siv Jensen skal være interesserte i å sikre seg ansvaret for asyl- og innvandringspolitikken i den nye regjeringen.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Frp og leder Siv Jensen skal være interesserte i å sikre seg ansvaret for asyl- og innvandringspolitikken i den nye regjeringen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Frp ønsker en ytterligere innstramming av innvandringspolitikken i regjeringsforhandlingene med Høyre. Partiet ønsker seg ministerposten med ansvar for asyl og innvandring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er ikke ferdig med innvandrings- og asylpolitikken. Klart det kan komme flere innstramminger etter regjeringsforhandlingene, sier innvandringspolitisk talsperson i Frp, Morten Ørsal Johansen, til Klassekampen.

Ifølge avisen er et av målene for partiet å sikre seg ansvaret for innvandringspolitikken på ministernivå. I så fall kan partiet være med på å stramme inn politikken på dette området ved å få med seg regjeringspartner Høyre på å endre forskriftene.

Norsk innvandringspolitikk fastsettes nemlig i stor grad av forskrifter. Mens nye lover må ha flertall i Stortinget, kan Frp via forskriftsendringer få et betydelig rom for å stramme inn, uten å måtte ta omveien om Stortinget, skriver avisen.

– Det vil nå bli ført en ny og bærekraftig innvandringspolitikk, sier Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde.

Frp skal være interessert i å få justisministeren i den nye regjeringen, men har tidligere også vært inne på tanken om en egen innenriks- eller asyl- og innvandringsminister.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus