Frp vil ha ansvar for innvandringspolitikken

Frp og leder Siv Jensen skal være interesserte i å sikre seg ansvaret for asyl- og innvandringspolitikken i den nye regjeringen.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Frp og leder Siv Jensen skal være interesserte i å sikre seg ansvaret for asyl- og innvandringspolitikken i den nye regjeringen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp ønsker en ytterligere innstramming av innvandringspolitikken i regjeringsforhandlingene med Høyre. Partiet ønsker seg ministerposten med ansvar for asyl og innvandring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er ikke ferdig med innvandrings- og asylpolitikken. Klart det kan komme flere innstramminger etter regjeringsforhandlingene, sier innvandringspolitisk talsperson i Frp, Morten Ørsal Johansen, til Klassekampen.

Ifølge avisen er et av målene for partiet å sikre seg ansvaret for innvandringspolitikken på ministernivå. I så fall kan partiet være med på å stramme inn politikken på dette området ved å få med seg regjeringspartner Høyre på å endre forskriftene.

Norsk innvandringspolitikk fastsettes nemlig i stor grad av forskrifter. Mens nye lover må ha flertall i Stortinget, kan Frp via forskriftsendringer få et betydelig rom for å stramme inn, uten å måtte ta omveien om Stortinget, skriver avisen.

– Det vil nå bli ført en ny og bærekraftig innvandringspolitikk, sier Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde.

Frp skal være interessert i å få justisministeren i den nye regjeringen, men har tidligere også vært inne på tanken om en egen innenriks- eller asyl- og innvandringsminister.