Frp-topp ber Siv Jensen kaste ut mulla Krekar

Selv om både Høyre-leder Erna Solberg (t.v.) og Frp-leder Siv Jensen ønsker å få ut mulla Krekar av landet, vil den nye regjeringen møte de samme problemene som den rødgrønne i denne saken.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Selv om både Høyre-leder Erna Solberg (t.v.) og Frp-leder Siv Jensen ønsker å få ut mulla Krekar av landet, vil den nye regjeringen møte de samme problemene som den rødgrønne i denne saken. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Frps stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen mener at et Frp i regjering må sørge for å kaste mulla Krekar ut av landet så fort som mulig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ellingsen, som sitter i utenriks- og forsvarskomiteen og to ganger har vært nestleder i justiskomiteen, sier til VG at utvisning av Krekar er en viktig symbolsak for partiet.

– Dette er en sak der Frp har vært ekstremt tydelige. Per Sandberg har sagt han må ut. Siv har sagt det, og jeg har sagt det, sier Ellingsen.

Han forutsetter derfor at mulla Krekar nå sendes ut av landet så raskt som mulig, og mener dette er knyttet til partiets troverdighet.

– Når vi har ment dette så tydelig i opposisjon, må det være enklere å få det til når vi nå kommer i regjering, mener han.

Lei av å vente? Nå kan du sette sammen din egen regjering i ABC Nyheter

Verken Høyre-ledelsen eller Frp-ledelsen har villet gi noen kommentarer ettersom de sitter i regjeringsforhandlinger. Men Frps kommunikasjonssjef Ola Berget sier at disse spørsmålene må man komme tilbake til når forhandlingene er over.

Høyres innvandringspolitiske talsmann Michael Tetzschner tror ikke Solberg-regjeringen vil prioritere dette nå.

– Jeg tror en ny regjering vil jobbe med dette i samme utstrekning som den rødgrønne, som ikke har fått med Irak på en forpliktende avtale, sier han.

Mulla Krekar er dømt for å ha drapstruet Erna Solberg i 2010.

Årsaken til at han ikke er blitt sendt ut av landet ennå, er at han risikerer dødsstraff i Irak.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus