Høyre spurte Arbeiderpartiet om Sundvolden

Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen (t.v.) forhandler om regjeringserklæring Sundvolden Hotell. Høyre forhørte seg med Arbeiderpartiet før de valgte hotellet. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen (t.v.) forhandler om regjeringserklæring Sundvolden Hotell. Høyre forhørte seg med Arbeiderpartiet før de valgte hotellet. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Sentrale folk i Høyre spurte Arbeiderpartiet før Sundvolden hotell ble valgt som sted for regjeringsforhandlingene med Fremskrittspartiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg ser på det som en hyggelig gest av Høyre å spørre. Det er et sted som åpenbart har svært stor betydning for oss, sier Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen til VG.

Hotellet tok seg av de overlevende og etterlatte like etter 22. juli-massakren på AUFs sommerleir på Utøya, og enkelte har kritisert Høyre og Fremskrittspartiet for valg av møtested. Men både Høyres folk og Arbeiderpartiet er samstemte i sin ros av hotellets eiere og ansatte.

Les også: Mener Frp-ere har fremmet antijødisk konspirasjonsteori

– Hotellet fortjener å bli husket for flere ting. Det synes jeg er både bra og naturlig, sier Johansen.

Hotellvertinne Cecilie Laeskogen forteller til NTB at hotellet har slitt litt fordi mange forbinder stedet med tragedien.

– Det var en kortsiktig effekt, og så håper vi den langsiktige effekten vil være at vi er til å stole på og er fleksible, sier hun.

Les også: Michelet opprørt fordi Frp forhandler på Sundvolden Hotel

Hun sier det som skjedde 22. juli er én hendelse i hotellets lange historie som strekker seg tilbake til skysstasjonens om ble startet i 1648.

– Jeg er stolt over det vi gjorde og er glad for at vi kunne hjelpe, sier hun.

Bakgrunn: Regjeringsforhandlingene starter på Sundvolden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus