USA sier nei til større åpenhet om nettspionasje

USAs justisdepartement ønsker ikke å gi selskaper som Google og Facebook lov til å avsløre hvor mye og hva slags brukerinformasjon som blir gitt videre til amerikansk etterretning. Montasje: ABC Nyheter.
USAs justisdepartement ønsker ikke å gi selskaper som Google og Facebook lov til å avsløre hvor mye og hva slags brukerinformasjon som blir gitt videre til amerikansk etterretning. Montasje: ABC Nyheter.

USAs justisdepartement ønsker ikke å gi selskaper som Google og Facebook lov til å avsløre hvor mye og hva slags brukerinformasjon som blir gitt videre til amerikansk etterretning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går fram av rettsdokumenter som ble offentliggjort onsdag

Forhandlinger mellom regjeringen og selskapene har pågått i månedsvis, men uten at det har ført til at Obama-administrasjonen har villet løfte på lokket.

Amerikanske etterretningsorganisasjoner har i kjølvannet av avsløringene til IT-konsulenten Edward Snowden lovet å gi mer innsyn i sine aktiviteter, men de sier fortsatt nei til å la selskaper som Yahoo, LinkedIn og Microsoft offentliggjøre detaljer om hva slags opplysninger de gir videre til myndighetene.

Les også: Google og Facebook vil lette på overvåkingssløret

Selskapene mener at noen av avsløringene er feilaktige, og de ønsker derfor å rette opp inntrykket ved å offentliggjøre hvor mange brukere som er blitt overvåket, samt hvilke lover som er blitt brukt når de er blitt bedt om å utlevere informasjon.

Justisdepartementet mener imidlertid at slik informasjon vil kunne hjelpe USAs fiender.

Saken behandles av en spesiell domstol for overvåkingssaker, som ennå ikke har tatt stilling til selskapenes begjæring.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus