Flere tusen tok farvel med drept familiefar

Drapsåstedet på Manglerud. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Drapsåstedet på Manglerud. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Rundt 5.000 personer møtte opp i Jamea Masjid-moskeen i Oslo da det ble lest begravelsesbønn for Mohammed Arshad (52), som ble drept på Manglerud natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moskeen til Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-menigheten var fylt til trengsel da begravelsesseremonien begynte onsdag klokken 12, skriver Dagbladet.

Ledelsen ved moskeen anslår at det var rundt 5.000 som ønsket å delta og vise sin respekt for den 52 år gamle familiefaren og restauranteieren.

Arshad ble funnet hardt skadd på gaten like ved boligen sin på Manglerud natt til lørdag. Han døde kort tid senere av skadene han var påført.

Les også: Politiet etterlyser vitner etter dødelig overfall

– Imamen tok til orde for at Arshad er et uskyldig offer for en kriminell handling, at han ikke hadde gjort noe for å fortjene dette, sier Ap-politiker Aslam Ahsan til Dagbladet etter onsdagens seremoni. Ahsan var en mangeårig venn av avdøde.

– Det var veldig, veldig mange som hadde møtt opp. Alle jeg snakket med er opprørt og forstår ikke hvorfor dette skjedde med ham. Jeg går med tårer i øynene i dag. Min oppfatning er at dette også var en samlet protestmarkering fra hele det norskpakistanske miljøet mot uretten som har skjedd.

Les også: – Drept 52-åring ikke tilfeldig offer

– Familien er svært takknemlig for at flere tusen mennesker har møtt opp for å ta en siste farvel i dag, sier bistandsadvokat Vibeke Knapstad til NRK.

Hun forteller at det også var en parallell markering i Pakistan der betydelig flere deltok onsdag.

Bakgrunn: Mann død etter vold i Oslo

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus