Pianist Kaare Ørnung er død

Pianist Kaare Ørnung er død
Pianist Kaare Ørnung er død

Pianist og musikkpedagog Kaare Ørnung døde onsdag. Han ble 82 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Musikkerduoen Kaare Ørnung, her avbildet sammen med fiolinisten Arve Tellefsen som for anledningen har tatt hans plass ved pianoet, i forbindelse med utgivelsen av albumet «Serenade» i 1980. Arkivfoto: Henrik Laurvik (NTB Scanpix)Musikkerduoen Kaare Ørnung, her avbildet sammen med fiolinisten Arve Tellefsen som for anledningen har tatt hans plass ved pianoet, i forbindelse med utgivelsen av albumet «Serenade» i 1980. Arkivfoto: Henrik Laurvik (NTB Scanpix)

Ørnung debuterte i 1952 og var mye brukt i radio og fjernsyn. Han samarbeidet blant annet med fiolinist Arve Tellefsen, og de to spilte sammen på platene «Du Milde Mosart!» og «Serenade». Han spilte også med Rikskonsertene, og har ved flere anledninger opptrådt med radarparet Knutsen & Ludvigsen.

I tillegg til å ha sin egen musikkarriere, både som solist og sammen med andre, var Ørnung en anerkjent musikkpedagog, som blant annet arbeidet ved Norges Operahøgskole, og ved Norges musikkhøgskole, hvor han var førsteamanuensis fra 1974.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus