Jente måtte hales ut av myr ved Vøringsfossen

Elleve år gamle Dagny Mohn ble onsdag ettermiddag reddet ut fra et gjørmehull på Hardangervidda, der hun hadde sunket ned til hofta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagny var på høstferie med en venninne og hennes mormor da hun måtte hentes av et helikopter etter å ha stått bom fast i en times tid. Ved 16-tiden ble hun fløyet til en ventende ambulanse, noe nedkjølt, men ellers etter forholdene i god form. To menn fra luftambulansen måtte til for å dra henne løs, ifølge Bergens Tidende.

– Det var helt umulig å få henne opp. Vi måtte bare få hjelp. Det var ikke folk å få tak i i bygda i nærheten, så da ble vi rådet til å kontakte politiet, forteller Astrid Rygg til avisa.

Dagny forteller til VG at hun var veldig uheldig da hun tråkket feil og satte det ene beinet fast i en myr under en tur i Isdalen på Hardangervidda.

– Vi hadde gått omtrent en halvtime da jeg ikke så meg godt nok for og havnet med det ene beinet ned i et gjørmehull. Det var ikke så mange steder å tråkke feil akkurat der, så jeg var veldig uheldig, sier hun, men påpeker at hun ikke var redd til tross for hun sank mer og mer da hun prøvde å få beinet opp av gjørma.

Episoden skal ikke få gå ut over turgleden til den positive elleveåringen, forsikrer hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus