Her er de siste ryktene:

Lag din egen regjering

Slik blir det endelige resultatet når du har valgt ut din regjering. I tillegg får du en artikkel-overrakselse. Skjermdump fra minregjering.abcnyheter.no.
Slik blir det endelige resultatet når du har valgt ut din regjering. I tillegg får du en artikkel-overrakselse. Skjermdump fra minregjering.abcnyheter.no.

Det er det alle snakker om. Nå kan du lage ditt regjeringsforslag hos ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi oppfordrer til både seriøse forslag og mer artige versjoner. Hvordan er din drømmeregjering? Eller eventuelt, hvordan er regjeringen i ditt verste mareritt? Slå deg løs!

Lag ditt forslag her på: minregjering.abcnyheter.no

Del gjerne resultatet i sosiale medier og utfordre dine venner til å prøve å komme med bedre eller morsommere forslag enn ditt.

Her er noen av ryktene for å hjelpe deg på veien:

Jan Arild Snoen sier til NTB at Erna Solberg kan slippe unna med en lav kvinneandel i regjeringen dersom de tre viktigste departementene ledes av kvinner.

Har de nok kvinner?

Det eneste som er sikkert er at Solberg selv blir statsminister. Siv Jensen blir «etter alt å dømme» finansminister, ifølge NTB.

Det tredje store departementet er Utenriksdepartementet. Ine Marie Eriksen Søreide trekkes frem som en aktuell kandidat.

Du kan selvsagt også lage en helt egen regjering uavhengig av valgresultatet. Mangler din drømmeminister, send meg gjerne en beskjed om hvem vi skal legge til.

Erna Solberg har sagt til NRK at både partienes prioriteringer og personenes kvalifikasjoner er viktig når hun skal sette sammen regjeringen.

I tillegg til at hun selv skal ta plass i Statsministerens kontor, nevner Solberg helse, skole, samferdsel, utenriks, justis og beredskap som viktige områder for Høyre. Men hun erkjenner at de ikke kan få alle disse departementene.

Siv Jensen påpeker at disse fagområdene også er viktige for dem.

VG mener også at det er ganske sikkert at Bent Høie (Høyre) blir helseminister.

Hvor mange departementer?

Til VG sier Solberg at med dagens antall statsråder ville de fått 12-13 statsråder og Frp mellom 7 og 8. Men at det også er en diskusjon hvor mange de skal ha totalt.

(I ABC Nyheters versjon må du velge 20 statsråder, men du kan også velge mellom både eksisterende og historiske departementsnavn. Tips oss gjerne om nye departementer også!)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus