Berlusconi avblåser forsøk på å velte regjeringen

Silvio Berlusconi forklarer beslutningen med at Italia har behov for stabilitet. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix
Silvio Berlusconi forklarer beslutningen med at Italia har behov for stabilitet. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix

Silvio Berlusconi sier hans parti PDL vil støtte regjeringen i et tillitsvotum. Han går dermed tilbake på truslene om å velte den.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har bestemt oss, ikke uten interne stridigheter, for å gi uttrykk for tillit til regjeringen, sier Berlusconi.

Han forklarer beslutningen med at Italia har behov for stabilitet.

En tillitsvotering over statsminister Enrico Letta og hans koalisjonsregjering var planlagt i nasjonalforsamlingen senere onsdag.

Berlusconi uttalte i forkant av onsdagens møte i nasjonalforsamlingen at han hadde bestemt seg for å «gjøre slutt» på Lettas regjering, men ifølge partikilder var det betydelig splittelse internt i PDL om saken.

Selv risikerer Berlusconi snart å bli utestengt fra nasjonalforsamlingen på grunn av en dom mot ham for skattebedrageri.

( Saken utvides)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus