Biskop boikotter seremonien der Thon utnevnes til æresdoktor

MOTSTAND: Ikke alle er fornøyde med at milliardær Olav Thon, som støtter Frp, utnevnes til æresdoktor ved universitetet i Karlstad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MOTSTAND: Ikke alle er fornøyde med at milliardær Olav Thon, som støtter Frp, utnevnes til æresdoktor ved universitetet i Karlstad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Biskopen i Karlstad og flere andre vil ikke se Olav Thon bli æresdoktor ved Karlstads Universitetet. Forretningsmannens støtte til Frp skal være forklaringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senere denne måneden skal Olav Thon utnevnes til æresdoktor ved fakultet for humaniora og samfunnsvitenskap ved Karlstads Universitetet.

Men beslutningen har ikke falt i god jord hos alle, melder NRK.

Den 90 år gamle milliardæren eier både flere hundre bygninger, en hotellkjede og flere kjøpesentre i Sverige. Han er blant annet deleier i det svært populære Nordby Shoppingcenter, som ligger rett over grensa i Svinesund.

Det var i mars, i forbindelse med at Thon holdt et foredrag ved universitetet, at det ble kjent at de hadde besluttet å gjøre den norske forretningsmannen til æresdoktor.

Dette ble begrunnet blant annet med at området og universitetet trenger entreprenører, som Thon.

Les også: Olav Thon til angrep mot rikinger

500 personer er invitert til seremonien 25. oktober. Blant dem er det 66 personer som har takket nei. Blant annet har fem ansatte ved universitetet oppgitt at grunnen til at de takker nei er at det er Olav Thon som skal hedres, melder SVT.

Det at Thon rykket inn en annonse i norske medier der han var åpen om sin støtte til Fremskrittspartiet (Frp) under valgkampen, skal være en viktig grunn.

Bakgrunn: Olav Thon støtter Frp i helsiders annonser

Biskop Esbjörn Hagberg har også takket nei til å delta, på bakgrunn av verdiene Olav Thon står for ved at han støtter Frps innvandringspolitikk.

– Rektor har lyttet og tatt til seg kritikken. Nå skal vi se over hvordan prosessen for utnevning av hedersdoktor går til, sier Joachim Gustafsson, kommunikasjonssjef ved universitetet, til SVT.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus