– Vi savner Sigrid veldig. Hun er med oss hele tiden

VITNET: Faren til Sigrid, Tom Schjetne, vitnet onsdag i retten i forbindelse med rettssaken mot en sunnmøring som er tiltalt for drapet på datteren. Foto: NTB scanpix
VITNET: Faren til Sigrid, Tom Schjetne, vitnet onsdag i retten i forbindelse med rettssaken mot en sunnmøring som er tiltalt for drapet på datteren. Foto: NTB scanpix

Faren til Sigrid Giskegjerde Schjetne fortalte i retten om hvordan familien har det etter drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er vanskelig å stå i en sånn situasjon. Man vet ikke hvor datteren sin på 16 år er, sa faren til Sigrid, Tom Schjetne under sitt vitnemål i Oslo tingrett onsdag.

Faren forklarte om dagen hans 16 år gamle datter forsvant 5. august 2012. En massiv leteaksjon ble startet etter at hun ble meldt savnet og flere hundre frivillige deltok i søket.

Nærmere én måned senere fikk familien telefonen fra politiet om at datteren trolig var funnet død i et skogholt nedenfor verkstedet der den tiltalte 38-åringen ofte mekket biler på Kolbotn.

Les også: – Føler en viss skyld for Sigrids død

– Spør hvordan det går med oss

– Vi fikk en melding fra politiet på kvelden om at det var gjort et funn som kunne være Sigrid. Omtrent ett døgn etter fikk vi det bekreftet, fortalte Schjetne.

Da familien fikk den endelig bekreftelse på at det var Sigrid som var funnet beskriver han det som at «håpet var ute».

Les også: Politimann fant Sigrid nær ved en tilfeldighet

Schjetne fortalte videre at det var tungt å ringe rundt til hele familien og fortelle at datteren var funnet død under spesielle omstendigheter.

– Heldigvis var det mange gode mennesker som hjalp oss, både i måneden vi lette, da hun ble funnet og hele perioden etterpå - helt frem til nå. Det er viktig for oss, og det er vi utrolig takknemlige for.

FUNNET DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant 5. august 2012. Foto: Privat ( NTB scanpix )FUNNET DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant 5. august 2012. Foto: Privat ( NTB scanpix )

– Mange spør hvordan det går med oss. Det setter vi pris på. Det vi svarer er at vi gjør så godt vi kan hver dag. Vi savner Sigrid veldig, hun er med oss hele tiden. Uten all den gode hjelpen og støtten fra gode venner hadde dette vært betydelig vanskeligere, sa Schjetne.

Les også: Dommeren kjeftet på forsvareren til Sigrid-tiltalt

– Sigrid var en utrolig livsglad jente

Faren beskrev Sigrid som en jente som var glad i idrett opp gjennom oppveksten og alltid likte å være sammen med venner.

– Sigrid var en utrolig livsglad jente. Hun var kjapp i replikken, morsom, snill og god. Ikke minst var hun verdens beste storesøster, sa han.

Schjetne sa han hadde håpet å få noen flere svar i rettssaken enn det som har kommet frem. Den tiltalte nekter hardnakket på at han har noe med drapet å gjøre, selv om han har lansert seg selv som mulig drapsmann i flere teorier han har kommet med under rettsaken og i politiavhør.

– Vi trenger ro som familie. Vi ber om forståelse for at vi trenger den roen, for å forsøke å ta tilbake en ny hverdag så godt vi kan, sa Schjetne.

Les også: Sigrids far: - Uvanlig at hun ikke kom hjem til avtalt tid

Snakket om mediene

Han kommentere også medietrykket og lekkasjer fra politiet i etterforskningsperioden som en stor merbelastning for familien.

– Det er et stort trykk fra media, og det var en stor tilleggsbelastning i denne perioden. Det er mange barn i familien. Vi har fått beskjed fra politiet om at vi har taushetsplikt i forhold til etterforskningen. Det respekterer vi selvfølgelig, sa faren.

Scjetne har ingen formening om hvem som lekket informasjonen.

– Da er det spesielt å se at disse opplysningene er førstesidestoff i media like etterpå. Hvem som lekker det, har jeg ikke noen formening om, men jeg bare registrerer at det er slik det har vært helt frem til rettssaken, sa han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus