Sp kan sørge for regjeringsflertall i Stortinget

Sp-nestleder Ola Borten Mo utelukker ikke at Sp kan samarbeide med den borgerlige regjeringen i enkeltsaker.  
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Sp-nestleder Ola Borten Mo utelukker ikke at Sp kan samarbeide med den borgerlige regjeringen i enkeltsaker. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om den nye regjeringen til Erna Solberg har samarbeidsavtale med Venstre og KrF, kan Senterpartiet også bli en støttespiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til Vårt Land sier Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe at partiet kan være villig til å danne flertall med regjeringspartiene alene i saker hvor Sp har interesser, for eksempel regulering av motorferdsel i utmark og rovdyrpolitikken.

– Min partileder Liv Signe Navarsete sa valgnatten at Sp nå skal inn i rollen som et konstruktivt opposisjonsparti. Det er jeg enig i, sier Borten Moe til avisen.

Mindretallsregjeringen med Høyre og Frp trenger bare støtte fra ett av opposisjonspartiene for å få flertall i Stortinget.

Verken Høyres nestleder Jan Tore Sanner eller Frps stortingsrepresentant Oscar Grimstad utelukker et samarbeid med det tidligere rødgrønne regjeringspartiet Sp i enkeltsaker, skriver Nationen.

Knut Arild Hareide bekrefter overfor ABC Nyheter at både regjeringen og sentrumspartiene står fritt til å «shoppe» flertall i Stortinget hvis det ikke kommer i konflikt med samarbeidsavtalen de fire ikke-sosialistiske partiene i mellom.