Mangedoblet forsikring for asyl-leietakere

Mangedoblet forsikring for asyl-leietakere
Mangedoblet forsikring for asyl-leietakere

Husvert Liv Siri Jølle Skårdal i Farsund fikk forsikringspremien seksdoblet da hun skulle leie ut leiligheter til et asylmottak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skårdal har kontrakt med det lokale asylmottaket i Farsund om innkvartering av asylsøkere i et hus med fem leiligheter. Hun ble sjokkert da hun fikk beskjed om at forsikringspremien steg med hele 650 prosent, skriver lokalavisen Farsunds Avis.

Ifølge NRK vil det koste Skårdal 140.000 kroner i året å forsikre huset som leies ut til asylmottaket.

Les også: KrF og Venstre går med på lukkede mottak for utlendinger

Kvinnen reagerer sterkt på at ikke sentrale myndigheter griper inn i det hun oppfatter som diskriminerende praksis i forsikringsbransjen.

– Konsekvensen vil bli at asylsøkere blir stigmatisert i boligmarkedet. Asylmottakene vil i fremtiden mangle tilbud i hele landet, sier hun.

Direktør for skadeforsikring i Finans Norge, Geir Trulserud, mener det er legitimt å kreve høye forsikringspriser der det bor asylsøkere fordi det i hans bransje forbindes med økt risiko for brann.

Les også: UDI må opprette 30-40 nye asylmottak

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus