Gransker gjengkonflikter etter blodig drap

DREPT: Mohammad Arshad (52) døde natt til lørdag etter å ha blitt funnet livløs på Manglerud i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
DREPT: Mohammad Arshad (52) døde natt til lørdag etter å ha blitt funnet livløs på Manglerud i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Politiet jakter slagvåpen etter drapet på Mohammad Arshad (52).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da den høyt respekterte pubeieren ble natt til lørdag funnet døende midt i gata like ved sitt eget hjem på Manglerud.

På sykehuset døde 52-åringen senere av skadene.

Umiddelbart startet politiet en omfattende drapsetterforskning for å finne ut hvem som sto bak drapet.

Ifølge VG jakter nå politiet et slagvåpen de mener skal være brukt da 52-åringen ble påført omfattende skader i hodet.

– Jeg kommenterer ikke detaljer i etterforskningen. Det er ingen som er pågrepet i forbindelse med drapet og det er ikke noe gjennombrudd i saken per nå, sier fungerende politiinspektør Grete Lien Metlid i voldsavsnittet.

Les også: Drapsetterforskning etter dødsfall i Oslo

Slektning i konflikt

Ifølge Dagbladet mener politiet at mannen kan ha blitt et uskyldig offer for en bestemt konflikt han ikke selv var en del av.

Politiet jakter nå flere navngitte menn i 25- til 30-årsalderen som skal ha forsvunnet under jorden etter drapet. Disse mennene skal ha vært i konflikt med en slektning av den nå avdøde Arsha.

Allerede få timer etter at 52-åringen ble funnet, skal væpnet politi ha startet søk etter mennene.

Politileder Grete Lien Metlid informerer om omstendighetene rundt funnet av en livløs person som senere døde av skadene på Manglerud i Oslo natt til lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixPolitileder Grete Lien Metlid informerer om omstendighetene rundt funnet av en livløs person som senere døde av skadene på Manglerud i Oslo natt til lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Den avdødes slektning knyttes til konflikter i det pakistanske gjengmiljøet.

Les også: Nye spor i Manglerud-saken

Banket opp

19. februar i år ble en 25 år gammel mann angrepet av fire personer iført finlandshetter da han sonet slutten av en narkodom på frigang.

Ifølge VG er denne voldshandlingen nå tema i drapsetterforskningen.

Mannen var på vei tilbake til Ullersmo fengsel da han utenfor et gatekjøkken på Kløfta ble påført flere brudd i hodeskallen.

Politiet har ennå ikke pågrepet noen for volden.

Etter angrepet har politiet fulgt miljøet tett og gjort en rekke våpen og sprengstoff-beslag.

Les også: Politiet etterlyser vitner etter drapet på Manglerud

Oppsøker personer

I de kriminelle miljøene i Oslo oppfattes drapet på 52-åringen som et mislykket hevnangrep med fatal utgang, der noen kan ha forsøkt å sende et signal til personene de egentlig var på jakt etter.

– Vi er kjent med disse opplysningene, men jeg kan ikke si nå at vi har noe svar i saken. Vi jobber nå med å kartlegge hvem som disponerte bilen, sier Metlid til NTB.

Politiet driver nå oppsøkende virksomhet for å komme i kontakt med personer som kan ha informasjon i saken.

– Vi arbeider aktivt ute for å få tak i personer som blir omtalt eller som kan ha relevant informasjon. Det gjelder familie og personer i omgangskretsen hans, samt kolleger og personer som vi snakker med om konkrete opplysninger som blir gitt til politiet. Vi arbeidet med saken natt til søndag og holder på utover søndag kveld. Det er ganske hektisk aktivitet, sier Lien Metlid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus