Raser på sosiale medier

Michelet opprørt fordi Frp forhandler på Sundvolden Hotel

OPPRØRT: «Det stedet vi alle forbinder med de Utøya-overlevende, skal nå også for alltid forbindes med Frps første regjeringserklæring. Ugh.» skriver Dagbladets Marte Michelet på mikrobloggstedet Twitter. Foto: Dagbladet. Montasje: ABC Nyheter
OPPRØRT: «Det stedet vi alle forbinder med de Utøya-overlevende, skal nå også for alltid forbindes med Frps første regjeringserklæring. Ugh.» skriver Dagbladets Marte Michelet på mikrobloggstedet Twitter. Foto: Dagbladet. Montasje: ABC Nyheter

Dagbladets kommentator Marte Michelet reagerer sterkt på at regjeringsforhandlingene er lagt til Sundvolden Hotel, der de overlevende fra Utøya samlet seg etter terrorhandlingen i 2011.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både på Facebook og Twitter gir den profilerte kommentatoren – som var blant terroristens uttalte hovedmål – uttrykk for sin harme.

«Det stedet vi alle forbinder med de Utøya-overlevende, skal nå også for alltid forbindes med Frps første regjeringserklæring. Ugh.» skriver Michelet på det offentlige mikrobloggstedet Twitter. Også på Facebook – der hun har lukket profil – har Michelet lagt ut en opprørt melding.

– Ikke tabu

Meldingene har avstedkommet en strøm av svar. Enkelte støtter Michelet, andre mener det nå er på tide å la livet gå videre – og ikke straffe hotelleierne fordi levbebrødet deres huset sjokkerte ofre.

«Jøss, så hårsår. Dette har de valgt helt selv. Sundvolden er et sted nordmenn har veldig sterke bilder fra», svarer Michelet en av dem som reagerer på Twitter-meldingene hennes.

Til en annen skriver hun:

«Slapp av litt a, Sundvolden er et sted mange nordmenn har veldig sterke bilder fra. Det kan det ikke være tabu å nevne».

Høyre faste gjester

Klokken 15 tirsdag starter Frp og Høyre sine regjeringsforhandlinger på det ærverdige hotellet på Ringerike.

Ifølge kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes i Høyre vurderte de flere alternartiver før de landet på Sundvolden.

– Men vi har valgt Sundvolden fordi det er et hotell med svært gode fasiliteter for regjeringsforhandlinger. Vi har hatt mange konferanser der tidligere, blant annet Høyres elitekurs, sier Aanes til VG.

Les også: Regjeringsforhandlingene starter på Sundvolden

Foto: Kristine BrumarkFoto: Kristine Brumark

Samboer overlevde Utøya-massakren

Michelet har som kommentator skrevet mye om feminisme, asyl- og intergreringspolitikk og har kritisert anti-muslimske holdninger.

Det var trolig årsaken til at massemorder Anders Behring Breivik omtalte henne som «forræder i egen kategori» og hadde henne høyt oppe på sin liste over folk som burde likvideres.

Michelets samboer Ali Esbati er opprinnelig fra Iran, og er leder i Manifest Analyse. Esbati overlevde massakren på Utøya 22. juli

Får egen fløy

Ekteparet Cecilie og Tord Laeskogen driver Sundvolden Hotel, og er stolte og glade for at regjeringsforhandlingene skal foregå der. De har innredet en egen fløy av hotellet til forhandlingene.

– Vi har ventet på dem en stund, og er klare for å ta dem i mot med åpne armer, sier Cecilie Laeskogen til VG.

Marte Michelet ønsker ikke å kommentere Twitter- og Facebook-meldingene sine til ABC Nyheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus