Glemte 20 milliarder euro i et lagerbygg i Moskva

MILLIARDER: På Sheremetyevo-flyplassen i Moskva ble det i 2007 funnet 20 milliarder euro, tilsvarende over 160 milliarder kroner. Foto: NTB scanpix
MILLIARDER: På Sheremetyevo-flyplassen i Moskva ble det i 2007 funnet 20 milliarder euro, tilsvarende over 160 milliarder kroner. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå vil russiske myndigheter vite hvem som er eier av formuen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På Oslo Lufthavn glemmer nordmenn igjen de merkeligste ting. Spesielt glemmer folk ting som man typisk har i hendene - som solbriller, briller, mobiltelefoner, iPad-er, lommebøker og kosebamser.

På Sheremetyevo-flyplassen i Moskva finner de andre ting, slik de gjorde etter en flyvning fra Frankfurt 7. august. 2007.

For i lasterommet var det stablet opp totalt 20 milliarder euro tilsvarer over 160 milliarder kroner, skriver den russiske avisen Moskovsky Komsomolets, ifølge The Daily Mail.

Papirene som fulgte med lasten viser at de ble sendt fra iranske Farzin Koroorian Motlagh (45). Det ligger også ved en kopi av 45-åringens pass i forsendelsen, men det var ingen mottaker av pengelasset og det har derfor vært lagret i et lagerlokale på flyplassen de siste seks årene.

MILLIARDER: Avdøde Saddam Hussein nevnes som mulig eier av formuen på hele 160 milliarder kroner. Foto: NTB scanpixMILLIARDER: Avdøde Saddam Hussein nevnes som mulig eier av formuen på hele 160 milliarder kroner. Foto: NTB scanpix

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

45-åringen har selv ikke bedt om å få tilbake pengene.

Les også: Glemte 5,2 millioner i taxi

Ville spekulasjoner

Nå går spekulasjonene om hvem som kan være mottaker av pengene. I russiske og utenlandske medier nevnes Iraks tidligere diktator, Saddam Hussein, som mulig eier av formuen.

– Det er mulig at pengene kommer fra Saddam Hussein, sier en etterretningskilde til Moskovsky Komsomolets.

Det har i mange år vært spekulert i om den tidligere diktatoren hadde en enorm skjult formue.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen har forklaring på hvorfor diktatorens penger skal ha blitt sendt til Russland fire år etter at han ble avsatt og åtte måneder etter hans død.

Det spekuleres også om at pengene tilhører Libyas tidligere diktator Muammar al-Gaddafi.

Les også: Mistet millionvinnerlodd, men får pengene fem år etter

– Kan stamme fra korrupsjon

Russiske myndigheter krever at pengenes eier skal stå frem. Selv om mange har forsøkt seg, skal ingen så langt være rettmessig eier av milliardene. Etterretningskilden sier at flere mafiaorganisasjoner har forsøkt seg på å hente ut pengene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesielt Tsjetsjenske grupperingen og personer fra underverden i Ukraina har vært ute etter lasset.

Kilden sier videre at pengene kan stamme fra korrupsjon.

– En forklaring er at dette er den russiske mafiaens penger, eller formue av korrupte russiske tjenestemenn, men det er farlig å hevde. Det er en gigantisk sum, sier etterretningskilden til Moskovsky Komsomolets.

Les også: Fant 655.000 i dødsbo

Bli Norges rikeste

Har du planer om å forsøke å få utbetalt kjempeformuen vil du bli Norges rikeste med god margin. Skipsreder John Fredriksen, som offisielt er kypriotisk statsborger, er til sammenligning god for rundt 90 milliarder kroner.

Med milliardformuen i det russiske lagerlokalet ville du også hatt fem ganger så stor formue som Olav Thon, som er god for 27,7 milliarder kroner.

Faktisk ville du hatt like mye penger som John Fredriksen, Olav Thon, Johan Johannson og Odd Reitan til sammen.

For ordens skyld: I Norge finnes det over 200 milliardærer.