Orkla skal kutte 400-500 millioner kroner

NOEN MÅ GÅ: Orkla har 14.000 ansatte og rundt 70 fabrikker. Flere må gå, men det er ifølge konsernsjef Åge Korsvold uvisst hvor mange. Foto:  Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
NOEN MÅ GÅ: Orkla har 14.000 ansatte og rundt 70 fabrikker. Flere må gå, men det er ifølge konsernsjef Åge Korsvold uvisst hvor mange. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere arbeidsplasser, fabrikker og produkter forsvinner når Orkla starter en omfattende intern opprydningsaksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvor mange arbeidsplasser som forsvinner, er foreløpig ikke klart. Per i dag har selskapet 14.000 ansatte og rundt 70 fabrikker. Målet med innsparingene er å forenkle selskapet, forklarer konserndirektør Åge Korsvold.

– Det betyr færre folk og færre fabrikker. I den forbindelse vil også noen produkter forsvinne. Potensialet er betydelig. Vi snakker om mellom 400 og 500 millioner kroner i restrukteringskostnader, sier han til Aftenposten.

Produksjonen av sjokolade og kjeks skal effektiviseres i det nye selskapet Orkla Confectionery & Snacks, som er sammenslåingen av blant annet Nidar, Sætre og Kims. De neste to årene skal det kuttes kostnader fra dette selskapet med 300 millioner kroner. Oppkjøpene av Rieber & Søn og Jordan har også ført til mye overlappende ansatte og produkter, ifølge Orkla.