Nairobi-terrorister leide butikk på Westgate

Kjøpesenteret Westgate i Nairobi ligger i ruiner etter terroraksjonen utført av al-Shabaab. Foto: AFP / NTB Scanpix
Kjøpesenteret Westgate i Nairobi ligger i ruiner etter terroraksjonen utført av al-Shabaab. Foto: AFP / NTB Scanpix

Terroristene fra al-Shabaab som drepte 67 personer i Nairobi denne uka, hadde forhånd leid en butikk på kjøpesenteret der de utførte massakren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ga dem mulighet til å lagre våpen og ammunisjon som de brukte under angrepet, melder BBC. Terroristene forvandlet butikken med dameklær til et våpenlager, og kunne på den måten i lang tid slå tilbake sikkerhetsstyrkene som gikk til aksjon mot Westgate for å befri gisler.

Se også: Kjøpesenteret ligger i ruiner

Mulig korrupsjon

Det er uklart hvordan de militante al-Shabaab-opprørerne klarte å leie seg inn i Westgate-kjøpesenteret, men angivelig skal korrupsjon være en forklaring.

For å leie en butikk på Westgate måtte angriperne ha hatt falske ID-kort, utstedt av korrupte offentlige tjenestemenn.

Ifølge BBC ble terroristene kom terroristene til kjøpesenteret i to biler. Etter å ha tatt seg inn opprettet de raskt en base i en ventilasjonssjakt i første etasje.

Ifølge CNN har terroristene planlagt angrepet i over et år.

Les også: Åtte fengslet etter terroren i Nairobi

Fortsetter letingen

Letingen etter savnede fortsetter i Nairobi, en uke etter det blodige terrorangrepet mot et kjøpesenter i den kenyanske hovedstaden. Tallet på personer det ikke er gjort rede for står på 61.

Inntil lørdag formiddag var 67 mennesker bekreftet omkommet i angrepet en uke tidligere. Det var uklart om det fortsatt lå døde inne i ruinene av Westgate-senteret, og hvor mange det i så fall var snakk om.

Sjefen for Kenyas Røde Kors Abbas Gullett sa at i de første timene og dagene etter angrepet ble redningsarbeidet konsentrert om å få skadde til sykehus. Det var ikke tid eller krefter til å finne og bringe ut døde, framholdt han.

Personvernpolicy