Drapsetterforskning etter dødsfall i Oslo

En mann i 50-årene døde natt til lørdag etter å ha blitt funnet livløs på Manglerud i Oslo.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
En mann i 50-årene døde natt til lørdag etter å ha blitt funnet livløs på Manglerud i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dødsfallet til den 52 år gamle mannen som ble funnet livløs på Manglerud i Oslo natt til lørdag, etterforskes som drap, bekrefter politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ingen er pågrepet eller siktet i saken, sa fungerende politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt på en pressekonferanse lørdag ettermiddag.

Det var en drosjesjåfør som fant den skadde mannen liggende på gata. Politiet fikk melding klokka 0.29 og selv om både politi og ambulanse kom raskt til stedet, sto livet ikke til å redde. Mannen døde kort tid etter ankomst til Ullevål sykehus.

Metlid opplyste lørdag ettermiddag at de har satt i gang full drapsetterforskning. Politiet mener mannen er utsatt for vold, men er ellers tilbakeholde med opplysninger om skadene.

– Vi kjenner foreløpig ikke dødsårsaken, ettersom han ikke er obdusert ennå. Han vil heller ikke bli obdusert i løpet av helgen, opplyser Metlid.

Men det er altså skadene mannen er påført og omstendighetene for øvrig som gjør at politiet mener det er snakk om et drap.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bodde i nærheten

Metlid sier at offeret er norsk, men av pakistansk opprinnelse. Hun opplyser også at han var selvstendig næringsdrivende. Ifølge Dagbladet drev mannen en pub sentralt i Oslo.

52-åringen ble funnet ved bilen sin, i nærheten av hjemmet sitt.

– Han var ventet hjem til familien omtrent på den tiden dette skjedde. Familien ble raskt varslet om saken og de ble orientert fra sykehuset, sier Metlid.

Ukjent motiv

Politiet etterlyser opplysninger fra folk som kan ha sett eller hørt noe i området der mannen ble funnet. Politiet ønsker også å høre fra folk som kan kaste lys over saken.

– Vi kjenner ikke til motivet eller det bakenforliggende her. Vi kan derfor heller ikke si om dette for eksempel er knyttet til avdødes jobb, sier politiinspektøren.

Hun sier de jobber sammen med familien for å skaffe informasjon.

– Dette er en vanskelig situasjon og en tøff dag for dem, sier Metlid.

Hun forklarer at det er vanlig at politiet er tilbakeholdne med detaljerte opplysninger i en drapssak der gjerningspersonen eller -personene er ukjent.

– Vi jobber nå først og fremst med å samle inn all den informasjonen vi kan, legger hun til.