Gjenopptar søk i Kolbotnvannet

Artikkelen fortsetter under annonsen

En sonar skal brukes i søket på den mudrete bunnen av Kolbotntjernet i Akershus, hvor en mann i 30-årene er savnet etter en båttur fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi starter nå med dykkere fra brannvesenet. De har betraktelig bedre arbeidsforhold nå som det er dagslys, sa operasjonsleder Øystein Sjøtveit i Follo politidistrikt til NTB ved 9-tiden lørdag.

Politiet har også varslet Norske Redningshunder med tanke på overflatesøk i tjernet, som ligger i Oppegård kommune.

Tidlig lørdag ettermiddag opplyste politiet at Røde Kors er på vei med ekstra søkeutstyr.

– Det er vanskelige bunnforhold i tjernet, med mye mudder. Derfor skal vi få en sonar fra Røde Kors til søket, opplyser Sjøtveit til NRK.

To kamerater, begge polakker, var på fisketur i en gummibåt da båten veltet fredag kveld. Den ene av dem, en mann i 30-årene bosatt i Oslo, er savnet.

Politiet i Follo fikk melding om kantringen klokken 20.32 og nødetatene rykket ut til vannet ved Kolbotn sentrum. De fikk raskt hentet opp en mann fra vannet. Han var i god behold, men kameraten er ikke funnet. Politiet har ikke mistanke om noe kriminelt i saken.

Dykkere fra Nordre Follo brannvesen og Oslo brann- og redningsetat bisto i søket fredag. De fikk assistanse fra dykkere fra brannvesenet i Fredrikstad og luftambulansen. (