Rumener dømt for å ha tvunget barn til å tigge

En 34 år gammel rumener er i Larvik tingrett dømt til fengsel i ett år for å ha tvunget barna sine til å tigge. Han er også dømt for bedrageri og heleri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen falt i Larvik tingrett onsdag.

Mannen kom til Norge i juni i år med to av sine fire barn, en gutt på 17 år og en jente på 15 år. Han ble pågrepet i Larvik i slutten av juli.

Retten mener det bevist at mannen og barna lurte til seg penger ved å oppgi at de samlet inn penger til handikappede barn. Organisasjonen eksisterer ikke, og begge barna lot som om de var handikappet. I dommen beskrives tiggingen som aggressiv.

Mannen sa seg skyldig i bedrageri for dette forholdet, men nektet straffskyld for menneskehandel og heleri. Han ble imidlertid dømt for samtlige forhold.

Retten mener at selv om de to barna tigget frivillig, har de opplevd så mye press fra faren at det anses som tvang. Barna har reist rundt og tigget med foreldrene gjennom oppveksten.

Les også: Tigger i Oslo for å hjelpe barna i Romania

Sønnen sa han helst ville gå på skole hjemme i Romania, men at de måtte tigge for å leve. Et flertall av dommerne mener dette beviser at de beviser at de var under press.

Den dømte mannen fikk også inndratt mer enn 58.000 kroner retten mener bevist er utbytte av straffbare handlinger.

Mannen ble dømt til fengsel i ett år. Han fikk fratrekk for 61 dager han har tilbrakt i varetekt.

Personvernpolicy