Vedum ønsket som ny leder i Senterpartiet

POPULÆR: Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum på Senterpartiets valgvake. (Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix)
POPULÆR: Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum på Senterpartiets valgvake. (Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Avtroppende landbruksminister, Sp-nestleder og hedmarking Trygve Slagsvold Vedum bør ta over ledervervet etter Liv Signe Navarsete, mener lederen i Hedmark Senterparti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Senterpartiet må moderniseres for å nå ut til nye velgere og Trygve Slagsvold Vedum kan gjøre den jobben, sier partiets fylkesleder i Hedmark, Aasa Gjestvang til Nationen.

– Det er ingen lederdebatt akkurat nå. Men når tiden er inne mener jeg Trygve er den rette. Han har vokst veldig i rollen som landbruksminister. Han kommer godt ut av det med det brede lag i befolkningen og har et vinnende vesen. Det er umulig å ikke like Trygve. Han har vist evne til å sette seg inn i landbrukspolitikk. Han har faglig tyngde, sier hun.

Sps neste planlagte ledervalg skjer under partiets landsmøte våren 2015. Valgkomiteen som håndterer personvalg fram mot landsmøtet vil bli nedsatt våren 2014.

Vedum har hatt sentrale posisjoner i Senterpartiet og rikspolitikken i mange år. Mellom 2002 og 2004 ledet han Senterungdommen, fra 2005 har han vært innvalgt på Stortinget fra Hedmark og i 2009 ble han valgt til Sps andre nestleder.

Han var parlamentarisk leder for partiet i nesten tre år fram til han ble hentet inn i regjering i fjor høst.