Her ankommer massemorderen marinebasen

Artikkelen fortsetter under annonsen

FBI har frigitt overvåkingsbildene som viser Aaron Alexis komme inn på Navy Yard i Washington, før han begynner sitt drapstokt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tolv mennesker ble drept av Alexis før politiet greide å skyte og drepe ham på marinebasen, som ligger bare to kilometer fra kongressbygningene og Det hvite hus.

Les også: Gjerningsmannen var sikkerhetsklarert

I videoen som nå er frigitt av FBI, kan man se Alexis ankomme Navy Yard i en leiebil, før han går inn i bygning 197 med en ryggsekk. Tilslutt i videoen kan man se ham bevege seg rundt i gangene med en hagle i hendene.

Se videoen øverst i artikkelen

Med sikkerhetsklarering og adgangskort fra firmaet han jobbet for, som hadde kontrakt med basen, kom han seg uten problemer inn med et våpen gjemt på kroppen. På basen fikk han tak i enda et håndvåpen og ga seg til å skyte mot kafeteriaen.

Bakgrunn: Aaron Alexis (34) skjøt og drepte 12 personer

Alexis startet sin militære karriere i mai 2007, men han ble dimittert i 2011 etter en serie atferdsproblemer. Han tjenestegjorde ved et av marinens logistikksentre i Fort Worth i Texas, og hadde siden jobbet som sivil for marinen i IT-sektoren, ifølge marineminister Ray Mabus.